• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χαρδαλιάς για φωτιά στον Σχίνο: Πάνω από 40.000 καμένα στρέμματα (vid)

Χαρδαλιάς για φωτιά στον Σχίνο: Πάνω από 40.000 καμένα στρέμματα (vid)

Ενημέρωση για την πυρκαγιά στην Κορινθία και στην Αττική πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 21 Μαΐου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως υπογράμμισε η μάχη με τις φλόγες ήταν ολονύχτια, ενώ συνολικά η πυρκαγιά έχει αφήσει πίσω της περισσότερα από 40.000 καμένα στρέμματα δασικής έκτασης.

Οι φλόγες επεκτάθηκαν πάρα πολύ γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων και κατά τις βραδινές ώρες «πολιόρκησαν» το Αλεποχώρι αλλά και έφτασαν και σε κοντινή απόσταση από τα Μέγαρα.

Επιχειρεί ισχυρότατη δύναμη της Πυροσβεστικής, που εμφανίζεται αισιόδοξη για την πορεία της επιχείρησης κατάσβεσης.

Πάνω από 40 χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής από τη μεγάλη φωτιά στα Γεράνεια σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε πριν από λίγα λεπτά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς έχουν επίσης καταστραφεί αγροικίες και εξοχικές κατοικίες που ήταν απομακρυσμένες από τους οικισμούς , οι οποίοι προστατεύτηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έδωσαν μάχη, ενώ οι φλόγες πέρασαν μέσα από τα σπίτια.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η νύχτα ήταν δύσκολη και δόθηκε μάχη για την προστασία του καταφυγίου Άγριας Ζωής , στοίχημα το οποίο κέρδισαν οι πυροσβέστες. Η εικόνα της φωτιάς σήμερα είναι πολύ καλύτερη αλλά όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίσουν το έργο τους για την κατάσβεση.

Για το 112 ο Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας σε σχόλια, ανέφερε ότι δεν είναι μέσο επικοινωνίας, χρησιμοποιείται μόνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, για αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα σε τοπικό επίπεδο για την εκκένωση οικισμών. Ο υφυπουργός τόνισε επίσης ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια που εκδηλώνεται τόσο μεγάλη πυρκαγιά με τέτοιες καιρικές συνθήκες την περίοδο αυτή. Η προηγούμενη ήταν στη Σάμο.

photo vid screenshot