• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χάος με τη φωτιά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας: Η εναλλακτική διαδρομή

Χάος με τη φωτιά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας: Η εναλλακτική διαδρομή

attiki odos eurokinissi
Χάος έχει προκληθεί από το πρωί του Σαββάτου, καθώς έχει ξεσπάσει φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής, με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας τόσο στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, όσο και στην Αττική Οδό.

Για λόγους ασφαλείας έχει κλείσει η εθνική οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στο ρεύμα προς Αθήνα έχει διακοπεί από την Τροχαία η κυκλοφορία στη γέφυρα Λυκόβρυσης και προς Λαμία στη γέφυρα Τατοΐου. Παράλληλα, κλειστή είναι και η Αττική Οδός στον κόμβο Μεταμόρφωσης.

Μόνη εναλλακτική για τους οδηγούς που κινούνται προς Λαμία η διέξοδος μέσω λεωφόρου Κηφισίας και έξοδος στην Εθνική στο ύψος της Νέας Ερυθραίας. Ωστόσο, επειδή πολλοί οδηγοί ήδη έχουν επιλέξει αυτή τη διέξοδο, υπάρχει έντονο κυκλοφοριακό και όσοι κινούνται στην περιοχή πρέπει να είναι οπλισμένοι με αρκετή υπομονή.

Σύμφωνα με το Dikaiologitika News κατόπιν επικοινωνίας με την Αττική Οδό, παραμένει κλειστή η έξοδος προς Λαμία, ενώ η είσοδος της Αττικής Οδού με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο είναι ανοιχτή και οι οδηγοί δεν καταβάλουν διόδια. Όσοι κατευθύνονται προς Λαμία μέσω Αττικής Οδού θα πρέπει να πάρουν στη συνέχεια την έξοδο προς Μαρούσι και να βγουν στην Εθνική Οδού προς Λαμία μετά την Κηφισιά.

Σύμφωνα με την τροχαία, το σημείο διακοπής της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Κηφισού στο ρεύμα προς Λαμία, μετακινείται στο ύψος των διοδίων της Αττικής Οδού, ώστε να εκτρέπονται όλα τα οχήματα προς Αττική Οδό.

Οι θυρίδες των διοδίων με ρεύμα κυκλοφορίας προς αεροδρόμιο είναι ανοιχτές με ελεύθερη διέλευση. Παράλληλα, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα στην έξοδο για Λαμία.

photo eurokinissi