Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση με φορείς του Δήμου, στις εγκαταστάσεις της έδρας του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, υπό τον συντονισμό του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Κ., Θοδωρή Νίνου.
Στη διάρκεια της συνάντησης, στο επίκεντρο βρέθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες -κυρίως στις περιοχές Βουκολιές και Γαμαλομούρι- με τα πιο σημαντικά από αυτά, ν’ αφορούν την παραγωγή του αβοκάντο, η οποία την περασμένη περίοδο υπέστη σημαντικές καταστροφές. Οι φορείς ζήτησαν να επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες για τη δημιουργία μιας ακόμη γεώτρησης πέριξ των εν λόγω περιοχών, η οποία θα συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών των παραγωγών, κατά την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο, η οποία εκτιμάται πως θα είναι υδρολογικά δύσκολη.
Σύμφωνα με τον κ. Νίνο οι υπηρεσίες του ΟΑΚ αναζήτησαν το ενδεχόμενο να υπήρχε παλαιότερη θέση, η οποία να είχε ελεγχθεί γεωλογικά για γεώτρηση, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να καταστεί εφικτό. «Ενισχύσαμε το κλειστό αρδευτικό κύκλωμα της περιοχής και με τον τρόπο αυτό, επιχειρήσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες της, το περασμένο καλοκαίρι. Δυστυχώς λόγω της ύπαρξης του “κλειστού” αυτού κυκλώματος, η περιοχή δεν μπορούσε να ενισχυθεί με κανέναν άλλον τρόπο. Μεσοπρόθεσμα, εργαζόμαστε προκειμένου την επόμενη αρδευτική περίοδο, να υπάρξει -αν είναι τελικά εφικτό- μια νέα γεώτρηση, ώστε να ενισχύσουμε τις ανάγκες της περιοχής», ανέφερε ο πρόεδρος του Ο.Α.Κ. με τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη να συμφώνησαν για τη διεξαγωγή, μιας ακόμη συνάντησης -πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα- υπό την παρουσία του Δήμου Πλατανιά αλλά και της διοίκησης της ΔΕΥΑΒΑ, με το ίδιο αντικείμενο.
Στο μεταξύ, ο Δήμος Κισσάμου ενημερώνει τους δημότες ότι, λόγω του φαινομένου της λειψυδρίας και της χαμηλής στάθμης του νερού στη γεώτρηση, απαγορεύεται η άρδευση στην Δημοτική Κοινότητα Κουκουναρά, καθώς το νερό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής. Μάλιστα έχει ληφθεί απόφαση, στους παραβάτες να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει η υπ’ αρ. 7/2017 Απόφαση Δ.Σ. Δήμου Κισσάμου η οποία ορίζει τον κανονισμό λειτουργίας της υπηρεσίας άρδευσης.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / M. Λαμπαθάκης / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ. Ανατολή: Ο ΓΓ του ΟΗΕ διορίζει Προσωπικό Απεσταλμένο για τη διαχείριση της σύγκρουσης και ανησυχεί για παγκόσμιο οικονομικό σοκ
- Για «έκρηξη» βίας που οφείλεται εν μέρει στους μετανάστες, μίλησε ο καγκελάριος της Γερμανίας
- Ντόμινο παραιτήσεων στην Ιταλία: Αποχώρησε και η υπουργός Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ
- Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος ταρακούνησε και την Θεσσαλονίκη
- Εντοπίστηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης η σορός του 34χρονου αγνοούμενου δύτη
- Συναγερμός στην Πεύκη: Εντοπίστηκε οβίδα σε οικοδομή
- ΗΠΑ-Κίνα: Η μεγάλη συνάντηση ανακοινώθηκε – Ο πλανήτης οργανώνεται
- Αεροδρόμιο στις ΗΠΑ έσπασε ρεκόρ αλλά και τις… μύτες των παρευρισκομένων, με τη μεγαλύτερη σειρά από cheesesteaks στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα διευρύνει την “ουδέτερη ζώνη” του στον Λίβανο
- Το «μαστίγιό» τους δείχνουν οι ΗΠΑ στο Ιράν: Ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει και είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση»









