Η μετάκληση εργατών από τις τρίτες χώρες όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αντιθέτως στις τοπικές κοινωνίες δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα, όπως αναφέρει η διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου, Μανώλη Μπαμιάκη, και φέτος, λόγω αύξησης της ζήτησης προσωπικού στις ξενοδοχειακές μονάδες, ήρθαν πολλοί εργάτες από τρίτες χώρες για να τις στελεχώσουν. «Καλοδεχούμενοι, όλοι συνάδελφοι είμαστε», σημειώνει.
Επίσης, ο κ. Μπαμιάκης αναφέρει ότι με τη λήξη της τουριστικής σεζόν παρατηρείται το εξής: «… να απολύεται το προσωπικό που χρόνια δουλεύει στις επιχειρήσεις, είτε πρόκειται για Έλληνες εργάτες είτε για μετανάστες, και να παραμένουν στις θέσεις εργασίας οι μετακλητοί από τις τρίτες χώρες, καθώς η εγκύκλιος προβλέπει ότι λήγει η σύμβασή τους με την ημερομηνία που λήγει και η μετάκλησή τους».
Το Σωματείο κάνει έκκληση τόσο στους ξενοδόχους όσο και στους τοπικούς φορείς «να σεβαστούν τους εργαζομένους που απασχολούν επί χρόνια στις επιχειρήσεις τους και να σταματήσει αυτή η διάκριση που γίνεται καθώς η νομοθεσία είναι κενή».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Μ. Λαμπαθάκης / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λουκασένκο και Τραμπ έρχονται πιο κοντά: «Σπάνια πράξη προσωπικής φιλίας»
- FBI: Έχουμε εικόνα του νεαρής ηλικίας δολοφόνου του Κερκ – Ανακτήθηκε το όπλο του
- 11/9/2001: Η μέρα που άλλαξε για πάντα τον κόσμο – ΒΙΝΤΕΟ
- Αίγιο: Φωτιά στην περιοχή Άλσος – 8 εναέρια στη “μάχη”, μήνυμα από το 112
- Αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν σπάνιο κόσμημα φτιαγμένο από… σκαθάρια σε αρχαίο τάφο παιδιού στην Πολωνία
- Στη φυλακή ο γιος του επιφανούς επιχειρηματία που ενεπλάκη σε καταδίωξη με αστυνομικούς
- Συνέβη κι αυτό! Σμήνος από… μέλισσες διέκοψε ποδοσφαιρικό αγώνα, video
- Πανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ – Πρεμιέρα στις 29 και 30 Μαΐου
- Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις διαχρονικά στέκονται στο πλευρό της κοινωνίας
- Μετά τον Σηκουάνα, ο… Τίβερης: Οι υποσχέσεις του δημάρχου Ρώμης για μπάνιο στον ποταμό την επόμενη πενταετία
Κύρια Θέματα

















