Το παραπάνω είναι το κύριο συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς από την σημερινή «γκάφα» του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, σε ό,τι αφορά τις μάσκες υψηλής προστασίας ΚΝ95.
Θυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένες μάσκες πλέον έχουν γίνει υποχρεωτικές για τα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ, εκτοξεύοντας το καθημερινό κόστος των πολιτών (ανεμβολίαστων και μη), καθώς είναι πιο ακριβές από τις απλές χειρουργικές μάσκες.
Για ακόμη μία φορά ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης «σκόνταψε» πάνω σε ζήτημα που αφορά την πανδημία.
Eιδικότερα, ο Μάκης Βορίδης πιάστηκε να μην γνωρίζει ότι οι συγκεκριμένες μάσκες είναι μίας χρήσης, κάτι που του…υπενθύμισαν στον «αέρα» οι δημοσιογράφοι:
«Αυτή εδώ είναι μάσκα υψηλής προστασίας ΚΝ95. Άκουσα τον κύριο Μαγιορκίνη που πηγαίνει συνέχεια στον ΣΚΑΪ και δεν έρχεται εδώ να λέει ότι αυτές προσφέρουν υψηλή προστασία. Αυτή εδώ από τη στιγμή που βγήκαν αυτές οι ανακοινώσεις, αυξάνεται συνεχώς η τιμή της.
Κάποιοι κερδοσκοπούν. Ξέρετε κάτι… Η απάντηση για ένα προϊόν το οποίο έχει ζήτηση θα έχει αύξηση, δεν με καλύπτει γιατί είναι ένα υγειονομικό προϊόν που μου το προτείνουν, σχεδόν επιβάλουν, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και οι υπουργοί. Άρα θα πρέπει να έχουν διασφαλίσει ότι κανένας κερατάς δεν πρόκειται να κερδοσκοπήσει. Αν αυτό κάνει 1 ευρώ και έχεις 5 παιδιά, σημαίνει 150 ευρώ τον μήνα για να μετακινούνται αυτά και εσύ», είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής, Γιώργος Παπαδάκης, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εσωτερικών.
«Καλά, αυτή δεν είναι ημερήσιας χρήσης» ήταν η αντίδραση του Μάκη Βορίδη, με τον Γιώργο Παπαδάκη να του επισημαίνει ότι είναι ημερήσιας χρήσης και τον υπουργό να φαίνεται να εκπλήσσεται.
«Δεν πιστεύω να την πλένεται και να την αφήνετε έξω;» παρατήρησαν με χιούμορ από το πάνελ, με τον υπουργό να γελά με το σχόλιο.
Παρατηρήστε το ύφος του Υπουργού, δείγμα του ότι πραγματικά πιάστηκε εξαπίνης:
Καμία επαφή pic.twitter.com/QmkYICfKY2
— Ιερώνυμος boss (@JeronymoBoss2) December 28, 2021
(photo: video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κατερίνη: Σύλληψη για τηλεφωνική υπόθεση απάτης με λεία 79.000 ευρώ
- Εν μέσω του πολέμου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τώρα και πωλήσεις όπλων άνω των 16 δισ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου
- Τη δημιουργία ενός “ασφαλούς διαδρόμου” στην περιοχή του Κόλπου ζητά ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός
- Σε 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί την Δευτέρα 23/3, ημέρα έναρξης της δίκης για το δυστύχημα στα Τέμπη
- Χειροπέδες σε 2 άνδρες για απόπειρα ανθρωποκτονίας 57χρονου τον Νοέμβριο του 2025 στα Πατήσια
- ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα στην αργία της 25ης Μαρτίου
- Έτσι θα φτιάξετε ένα καθαριστικό για όλο σχεδόν το σπίτι! Απλό, φυσικό και αποτελεσματικό
- Νετανιάχου: Το Ιράν δεν έχει πλέον δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου
- Αγωνία για Τραμπ και ΝΑΤΟ – Τι θα συνέβαινε αν αποχωρούσαν οι ΗΠΑ;
- Ιταλός ΥΕΘΑ: «Δεν θα μπει κανείς στα στενά του Χορμούζ αν πρώτα δεν υπάρξει εκεχειρία»









