• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χαμός με τις XL μάσκες στα σχολεία – Η ΚΕΔΕ ζήτησε διακοπή της παραγωγής τους (ΦΩΤΟ)

Χαμός με τις XL μάσκες στα σχολεία – Η ΚΕΔΕ ζήτησε διακοπή της παραγωγής τους (ΦΩΤΟ)

2020-09-15_081351
Με αφορμή το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών η ΚΕΔΕ ζήτησε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα αποσταλούν από το υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ τονίζει πως αυτό συνέβη «μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών».

«Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19.» αναφέρει η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωσή της.

Μέχρι και οι Τούρκοι μας σχολίασαν:

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ανέφερε λάθος στη συρραφή και παρανόηση της διατύπωσης για τις διαστάσεις.

Ως προς το μέγεθος των μασκών, στη σχετική συνεδρίαση της επιτροπής, υπό τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο, είχαν εγκριθεί δύο διαστάσεις:

-10 x 18 (+/-1 εκ) για ηλικίες κάτω των 10 ετών και

-12 x 22 (+/-1 εκ) για ηλικίες μεγαλύτερες των 10 ετών.

Η ΚΕΔΕ είχε αναλάβει να ολοκληρώσει τη διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας και παράδοσης των μασκών στα σχολεία, διεξάγει αυστηρούς ελέγχους ως προς το εάν τηρούνται ή όχι οι προδιαγραφές. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, έχει επισημάνει πάντως ότι καθώς οι μάσκες φτιάχνονται σε δύο μεγέθη, ενδέχεται οι διαστάσεις τους να μην καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις.

photo tweet screenshot