ΧΑΜΟΣ με την ΝΔ και τον Πάτση! ΣΤΡΙΜΩΞΑΝ τον Οικονόμου και αναγκάστηκε να ΣΙΩΠΗΣΕΙ – ΒΙΝΤΕΟ

Ήξεραν και κανείς δεν μιλούσε...

Δεν μπορείς να είσαι βουλευτής και να έχεις κάποιες δραστηριότητες όπως αυτές του κ. Πάτση, υπογράμμισε Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» στο Open TV την διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος, όπως άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε δεχτεί υποδείξεις στο παρελθόν.

Για την απόφαση της διαγραφής του βουλευτή από την ΚΟ της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Κάποιες επαγγελματικές του δραστηριότητες ήταν τέτοιες που κατά τη δική μας αξιακή ερμηνεία δεν συνάδουν ούτε με την ιδιότητα του βουλευτή ούτε με τις αρχές της ΝΔ. Δεν μπορεί να είσαι πολιτικό πρόσωπο και να παίρνεις αναθέσεις που το Δημόσιο έχει συμμετοχή. Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο επαγγελματικό, οφείλεις όμως, ηθικά, μόνος σου, να βάζεις ένα όριο, αυτό είναι και το όριο της παράταξης: να μην παίρνεις δουλειές από φορείς που συμμετέχει το Δημόσιο. Ηταν κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό, οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν κρίθηκαν επαρκείς».

Αρα διεγράφη από τη ΝΔ για την υπόθεση των ΕΛΤΑ και όχι για τα «κόκκινα» δάνεια; «Αυτή η συζήτηση περί νόμιμου και ηθικού δεν είναι εύκολη.Υπαρχουν όμως πράγματα που στη δική μας αντίληψη ειναι αυτονόητα. Δεν μπορείς να είσαι βουλευτής και να έχεις κάποιες δραστηριότητες όπως αυτές του κ. Πάτση», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Σχολιάζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση αντέδρασε πάρα πολύ αργά, ενώ ήταν γνωστό εδώ και 1,5 χρόνο, ο κ. Οικονόμου άφησε να εννοηθεί ότι στο παρελθόν είχαν γίνει υποδείξεις στον βουλευτή: «Ενδεχομένως τότε, να υπέθεσαν κάποιοι ότι είχαν γίνει υποδείξεις να σταματήσει αυτή η δραστηριότητα που ήταν λάθος. Εδω υπάρχει και μια μεγάλη υποκρισία: δεν είναι δυνατόν ο κάθε υπουργός και το κάθε πρόσωπο να ελέγχει ανά πάσα στιγμή στο Διαύγεια όλες τις αποφάσεις που βγαίνουν. (…) Προφανώς για να είναι η απόφαση αυτή που είναι τώρα, σε μία συμπεριφορά παρατεταμένη, πάρθηκε αυτή η απόφαση και πήγαμε εκεί που πήγαμε».


Στο σχόλιο του δημοσιογράφου «άρα, αυτό που καταλαβαίνω, είναι ότι του είχαν γίνει υποδείξεις αλλά συνέχισε», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αντέδρασε.

Ακόμα και οι φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι είναι αγχωμένοι με όσα συμβαίνουν:

https://twitter.com/i/status/1585128597727379456

scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί