Την πρώτη εθνικότητα σε αεροπορικές αφίξεις στη Χαλκιδική εξακολουθούν ν’ αποτελούν οι Γερμανοί.
Στην περαιτέρω σύσφιξη της σχέσης αυτής στόχευε η συμμετοχή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής (ΤΟΧ), για έβδομη χρονιά από το 2018, στην έκθεση F.R.E.E, στο Μόναχο, όπου είχε περίπτερο σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Θεσσαλονίκης, Πιερίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Χαλκιδική παρουσιάστηκε ως ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης και της ιστορίας, που προσφέρει μοναδικές πεζοπορικές διαδρομές και δραστηριότητες στον ημιορεινό της όγκο, όπου η κίνηση αυξάνεται ιδιαίτερα στην αρχή και το τέλος της τουριστικής σεζόν. Παράλληλα, μια νέα ιστορική διαδρομή έρχεται να εμπλουτίσει την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής, συνδέοντας το Μουσείο Πολυγύρου, την Αρχαία Όλυνθο και το Σπήλαιο Πετραλώνων. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, προσφέροντας στους επισκέπτες μια βιωματική εμπειρία, μέσα από την εξερεύνηση σημαντικών αρχαιολογικών και γεωλογικών τοποθεσιών της Χαλκιδικής.
Η έκθεση, με 1.000 εκθέτες από 50 χώρες και 120.000 επισκέπτες, αποτέλεσε την ευκαιρία για συναντήσεις με ταξιδιωτικούς φορείς, touroperators και ταξιδιωτικά γραφεία. Οι επαφές με επαγγελματίες του τουρισμού ανέδειξαν τις περιόδους Μαΐου-Ιουνίου και από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, ως τις πλέον δημοφιλείς για τους επισκέπτες, γεγονός που ενισχύει τη δυναμική της Χαλκιδικής ως προορισμού και εκτός της υψηλής θερινής περιόδου.
«Η συμμετοχή μας στο F.R.E.E 2025 υπήρξε μια ευκαιρία να αναδείξουμε τη Χαλκιδική ως έναν προορισμό που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των ταξιδιωτών. Η γαστρονομία μας, που αποτελεί βασικό στοιχείο της ταυτότητάς μας, ενισχύθηκε με νέες προτάσεις, ενώ οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού έδειξαν ότι η περιοχή μας έχει πολλά να προσφέρει πέρα από το παραδοσιακό τουριστικό προϊόν του ήλιου και της θάλασσας» δήλωσε ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος του ΤΟΧ._
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλειστά αύριο Πέμπτη τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας
- Τα λουλούδια που κάθε άνοιξη μετατρέπουν λόφο της Ιαπωνίας σε ένα γαλάζιο υπερθέαμα (BINTEO)
- Ο al-Sharaa της Συρίας έγινε viral στο Λονδίνο για ένα… μπουκάλι (Vid)
- «Μπλόκο» Πούτιν! Ξεκαθάρισε στον Αρμένη πρωθυπουργό πως έχουν τα πράγματα με την ΕΕ
- Η ΕΕ προσφέρει 2 εκατομμύρια ευρώ ως παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα
- Κλειστά τα σχολεία και οι δομές εκπαίδευσης αύριο Πέμπτη στον δήμο Καρδίτσας
- Μετά τα ΗΑΕ, επόμενος σταθμός η Σαουδική Αραβία για τον υπ. Άμυνας
- Στενά του Ορμούζ: Την εμπλοκή της Κίνας ζητά ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας
- Συνελήφθησαν στην Τσεχία 2 Πολωνοί για εμπρησμό σε εργοστάσιο κατασκευής drones για την Ουκρανία
- Τραγικός απολογισμός: Πάνω από 1.300 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο









