Ομπρέλες, ξαπλώστρες και καθίσματα που είχαν τοποθετηθεί παράνομα στην παραλία της Γερακινής από περίοικους απομάκρυνε, σήμερα το πρωί, συνεργείο του Δήμου Πολυγύρου, έπειτα από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής που διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν μπορούν να τοποθετήσουν τη δική τους ομπρέλα στο συγκεκριμένο σημείο.
Ο δήμαρχος Πολυγύρου Γιώργος Εμμανουήλ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε ότι το φαινόμενο της παράνομης τοποθέτησης καθισμάτων και ομπρελών στην άμμο ξεκινάει στις αρχές του καλοκαιριού και διαρκεί ως το τέλος του καθώς όσοι μένουν σε κατοικίες μπροστά στη θάλασσα τοποθετούν μέσα στην άμμο τσιμεντένες βάσεις και σε αυτές στηρίζουν τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες τις οποίες δένουν με αλυσίδες. «Κάποιοι μάλιστα, πακτώνουν στην άμμο και άλλες τρεις ή τέσσερις ομπρέλες δίπλα από τη δική τους καθώς δεν θέλουν να έχουν άλλους ανθρώπους δίπλα τους. Σε αυτές φιλοξενούν και τους φίλους ή τους επισκέπτες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Προχωρήσαμε και πέρσι σε μια παρόμοια ενέργεια. Ενημερώσαμε τον κόσμο ότι είναι παράνομο να πηγαίνει κάποιος να τοποθετεί μόνιμα μια ομπρέλα με αλυσίδα και ξαπλώστρα στην παραλία και να καταλαμβάνει το χώρο που πρέπει να είναι ελεύθερος για όλους», σημείωσε και πρόσθεσε ότι προηγήθηκαν εκκλήσεις του δήμου προς τους κατοίκους και τους παραθεριστές. Επισήμανε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή διαμαρτύρονται όσοι είχαν τοποθετήσει τις ομπρέλες τους στην παραλία και απομακρύνθηκαν, ωστόσο διαμαρτύρονταν ως τώρα και εκείνοι που δεν μένουν μπροστά στη θάλασσα και θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους.
«Το πρόβλημα στον Δήμο Πολυγύρου είναι πολύ έντονο στις παραλίες της Γερακινής και των Καλυβών. Γενικότερα, όμως, το ίδιο συμβαίνει και σε όλη τη Χαλκιδική, όπου υπάρχουν παραθεριστικές κατοικίες μπροστά στη θάλασσα ή κοντά στη θάλασσα», υπογράμμισε ο δήμαρχος και διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με όσα μηχανήματα, πόρους και εργατικό δυναμικό διαθέτει ο δήμος.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μπ. Αμπντελάτι – Τι συζήτησαν
- Οικογενειακές στιγμές για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη – Οι ευχές του για τα Χριστούγεννα
- Οι προειδοποιήσεις έχουν δοθεί! Αν δεν εισακουστούν, έρχονται καταστροφικές συνέπειες για την Δύση
- Δυτ. Όχθη: 5 Ισραηλινοί συνελήφθησαν για τον τραυματισμό βρέφους κατά την επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων
- Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητή των Φρουρών της Επανάστασης
- Θεσ/νικη: Παρίσταναν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαξαν από ηλικιωμένη κοσμήματα, λίρες, μετρητά
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 48 ουκρανικά drones πάνω από ρωσικές περιοχές
- Σουηδία: Δολοφόνησε με μπαλτά 55χρονη σε βίλα – Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
- Ποιοί είναι οι zillennials; Η μικρογενιά για την οποία κανείς δεν μιλάει
- Κακοκαιρία: Η ανάρτηση του Δημάρχου για την πρωτοφανή χαλαζόπτωση στη Λέρο – Δείτε εικόνες









