Αύξηση στον λογαριασμό ρεύματος: Στο κόκκινο αγρότης που πρέπει να πληρώσει ρήτρα αναπροσαρμογής ύψους 53.000 ευρώ 

Αύξηση στον λογαριασμό ρεύματος: Στα κάγκελα είναι η κοινωνία με το νέο «χαράτσι», αυτό της ρήτρας αναπροσαρμογής. Η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για τις καταγγελίες πολιτών σχετικά με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.


Η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για τις καταγγελίες πολιτών σχετικά με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.

Η κ. Νούκα μίλησε για τους εξοντωτικούς λογαριασμούς που λαμβάνει καθημερινά.

«Ρήτρα αναπροσαρμογής, οι λογαριασμοί είναι εξοντωτικοί, και πολύς κόσμος ψάχνει πώς μπορεί να αντιδράσει και να προστατευεθεί. Η ΔΕΗ έχει το δικαίωμα να κόψει το ρεύμα όταν δεν πληρωθεί, μόνο το κοινωνικό τιμολόγιο υπόκειται σε μία έξτρα ρύθμιση», ανέφερε αρχικά.

«Ύπάρχει λογαριασμός 53.000 ευρώ η ρήτρα αναπροσαρμογής μόνο, σε αγρότη ο οποίος δεν ξέρει τί να κάνει!», πρόσθεσε.

Ο κ. Μιχάλης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για τον λογαριασμό ρεύματος της κόρης του, που είναι φοιτήτρια.

«Ήρθε ο εκκαθαριστικός λογαριασμός της κόρης μου του τετραμήνου, 1400 ευρώ μόνο η ρήτρα αναπροσαρμογής, ενώ συνολικά πλήρωνε παλαιότερα μέχρι 120 ευρώ», κατήγγειλε.


Η κ. Πανωραία, μοιράστηκε επίσης την ιστορία της.

«Μόνο εγκεφαλικό δεν έπαθα όταν τον λογαριασμό. Πλήρωνα γύρω στα μέχρι 120 ευρώ και τώρα ο λογαριασμός ήρθε 1480 ευρώ. Η ρήτρα αναπροσαρμογής ήρθε 800 ευρώ!», δήλωσε με τη σειρά της.

Η κ. Νούκα ξεκαθάρισε πως οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

«Πρέπει να υποβληθούν αντιρρήσεις, μετά περιμένουν 10 μέρες να έρθει η απάντηση της εταιρείας, και μετά μπορεί να γίνει καταγγελία και έπειτα έρχεται και η δικαστική οδός. Χρειάζεται θεσμική παρέμβαση για να γλιτώσουν τη διακοπή του ρεύματος», κατέληξε λέγοντας.

ΠΗΓΗ ΜΕGA

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί