Αυξημένες εμφανίζονται οι αποζημιώσεις των τεχνικών ασφαλίσεων για το 2023, λόγω της ιδιαίτερα έντονης επίδρασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (Daniel – Elias) του Σεπτεμβρίου 2023 και των δασικών πυρκαγιών Ιουλίου – Αυγούστου 2023.
Αυτό προκύπτει από τη νέα έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με τα στατιστικά στοιχεία τεχνικών ασφαλίσεων για το έτος 2023, που αναρτήθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα της.
Η έρευνα συγκέντρωσε στοιχεία για 22.395 συμβόλαια τα οποία εκδόθηκαν εντός του 2023, μέρος των οποίων παρέμεινε σε ισχύ και εντός του 2024.
Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία, η καταγραφή των συμβολαίων του 2023 παρουσιάζει μικρή μείωση του συνολικού πλήθους τους κατά 2,2% σε σχέση με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του 2022 των ιδίων επιχειρήσεων. Το 2023 αναφέρονται 22.395 συμβόλαια έναντι 22.900 το 2022.
Για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχαν εκδοθεί το 2023 δηλώθηκαν 2.005 ζημιές εντός του 2023 έναντι 2.673 το 2022. Πληρώθηκαν αποζημιώσεις 11,7 εκατ. ευρώ εντός του 2023, έναντι 6.683.030 ευρώ το 2022, ενώ σχηματίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2023 απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων 43 εκατ. ευρώ έναντι 19.429.956 ευρώ το 2022.
Επισημαίνεται ότι οι παραπάνω δηλωθείσες ζημίες και το απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων αφορούν στην αρχική εκτίμηση του πρώτου έτους (έτους έκδοσης ασφαλιστηρίου συμβολαίου 2023). Τόσο το πλήθος των ζημιών όσο και το τελικό ποσό της αποζημίωσης των συμβολαίων αυτών θα διαφέρει όταν προστεθεί η μεταγενέστερη πληροφόρηση για τα συμβόλαια του συγκεκριμένου έτους, που δεν ήταν διαθέσιμη κατά την σύνταξη της παρούσας αναφοράς, μέχρι την λήξη όλων των συμβολαίων που είχαν εκδοθεί εντός του έτους.
Τέλος, κυρίαρχη μορφή διαμεσολάβησης στις τεχνικές ασφαλίσεις ήταν η μη αποκλειστική συνεργασία με πράκτορες (52,3% του συνόλου της παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου), ακολουθούμενη από την συνεργασία με τους μεσίτες ασφαλίσεων (35,2% αντίστοιχα).
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πώς η Κίνα χρησιμοποιεί drones για να λιώσει τον πάγο πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια! ΒΙΝΤΕΟ
- Πυροβολισμοί στη Νέα Μάκρη: Προσαγωγές Τούρκων υπηκόων
- Τεχνολογία και ηλεκτρονικό εμπόριο: Πώς αλλάζουν οι συνήθειες των καταναλωτών – Στοιχεία για την Ελλάδα
- Χρυσοχοΐδης για έξυπνες κάμερες: Έχει ξεκινήσει η λειτουργία τους, αλλά όχι η αποστολή των κλήσεων
- Γυναικείος αθλητισμός: Μια αγορά δισεκατομμυρίων που αναπτύσσεται με εκρηκτικούς ρυθμούς
- Γερμανία: Οικονομολόγοι προειδοποιούν για τις συνέπειες του πολέμου στο Ιράν για την οικονομία
- «Είναι fake news»: Μέσω… Τουρκίας διαψεύδουν τον θάνατο του Νετανιάχου
- Επίθεση με μαχαίρι στην Αυστρία – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας
- Στο Κατάρ σήμερα ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών για να συζητήσει τις περιφερειακές εξελίξεις
- Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος ηλικιωμένος ψαράς









