Πιο αναλυτικά, τον περασμένο μήνα έγιναν 1.039 ρυθμίσεις, ύψους άνω του 322 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 50,36% συγκριτικά με τις 691 ρυθμίσεις του Αυγούστου 2023.
Αντίστοιχα, οι νέες αιτήσεις έφθασαν σε υπερδιπλάσιο αριθμό σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι ενώ σημαντικά υψηλότερο νούμερο κατέγραψαν και οι υποβολές. Ειδικότερα, τον Αύγουστο του 2024 έγιναν 3.031 νέες αιτήσεις και 2.338 υποβολές έναντι 1.280 αιτήσεων και 1.713 υποβολών τον ίδιο μήνα του 2023.
Συνολικά καταγράφονται 22.214 επιτυχείς ρυθμίσεις για αρχικές οφειλές ύψους 7,52 δισ. ευρώ που έχουν ρυθμιστεί μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού έως τα τέλη Αυγούστου.
Σε υψηλό ποσοστό 70% κατά μέσο όρο κυμαίνεται η εγκρισιμότητα των χρηματοδοτικών φορέων ενώ σε εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό οι απορρίψεις των οφειλετών, ήτοι 5% για πολυμερείς και 1% για διμερείς ρυθμίσεις.
Επιπρόσθετα, από την έναρξη δε ισχύος της υποχρεωτικότητας αποδοχής από όλους τους πιστωτές της πρότασης αναδιάρθρωσης για τους ευάλωτους οφειλέτες, συνολικά 1.162 ευάλωτοι πολίτες έχουν λάβει ρύθμιση και 72 έχουν κάνει χρήση του μέτρου της προκαταβολής, επιτυγχάνοντας αναστολή πλειστηριασμού μέσω της ρύθμισης.
Στην μηνιαία έκθεση προόδου του εξωδικαστικού της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους παρουσιάζονται στοιχεία για τις συστημικές τράπεζες σύμφωνα με τα οποία, κατά το δεύτερο τετράμηνο του 2024 το 18,5% των μη εξυπηρετούμενων δανείων βρίσκεται σε καθεστώς ρύθμισης και παράλληλα στοιχεία για τις διμερείς ρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τον μήνα Ιούλιο, ύψους 281 εκατ. ευρώ για σχεδόν 5.000 οφειλέτες και που αντιστοιχούν στις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης δανείων.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik) )
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις μετά την επίθεση σε 19χρονο – Μεταξύ των συλληφθέντων και ένας ανήλικος
- Αυξήθηκε κατά 0,9% η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Δεκέμβριο πέρυσι, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
- Ιδού η διαφορά της Δεξιάς και των διεθνιστών – Τα πάντα φανερά και μπροστά στα μάτια μας
- Σφοδρή χιονόπτωση σαρώνει την Αυστρία: 3.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, προβλήματα στο αεροδρόμιο της Βιέννης, vid
- ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 5,6% ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία
- Αυτό το διεθνές αεροδρόμιο των ΗΠΑ θα πάρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ – Και όχι τυχαία
- Τριήμερο: Στο 100% η πληρότητα στα δρομολόγια για Πάτρα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού
- Σε Ρόδο και Κω ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης
- «Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ειρήνης για την Γάζα συμμετείχε η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών», λέει η Μελόνι
- Κυρ. Μητσοτάκης: Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ









