Αυτοψία Σκρέκα σε σούπερ μάρκετ στην Λένορμαν

Επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ στην Λένορμαν πραγματοποίησε ο Κώστας Σκρέκας, προκειμένου να δει από κοντά την πορεία του μέτρου «μόνιμη μείωση τιμής».

Ο Κώστας Σκρέκας αφού είδε τις τιμές που υπάρχουν στα ράφια του σούπερ μάρκετ, ανέφερε πως «ο καταναλωτής πρέπει να κοιτάει το καρτελάκι, το οποίο υποδηλώνει ότι ένα προϊόν έχει ενταχθεί στην Πρωτοβουλία μόνιμης μείωσης τιμής επειδή έχει ελεγχθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης. Διαβεβαιώνεται έτσι ότι πραγματικά ο προμηθευτής έχει μειώσει την τιμή του προϊόντος αυτού για τους επόμενους έξι μήνες».

«Από εκεί και πέρα, και το καλάθι του νοικοκυριού και η Πρωτοβουλία Μόνιμης Μείωσης Τιμής δίνουν τη δυνατότητα στα νοικοκυριά και στην ελληνική οικογένεια να έχουν πρόσβαση σε πιο χαμηλές τιμές στα προϊόντα τα οποία τους ενδιαφέρουν» ανέφερε.

Ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε πως στην Μόνιμη Μείωση Τιμής έχουν ενταχθεί σχεδόν 1.300 διαφορετικά προϊόντα, ενώ είπε και πως συνεχίζονται οι έλεγχοι για την αισχροκέρδεια και πως κάθε εβδομάδα, εφόσον υπάρχουν παραβάτες, επιβάλλονται βαριά πρόστιμα και αυτά τα πρόστιμα ανακοινώνονται».

Επίσης δήλωσε ότι «κάθε φορά που επιβάλλεται ένα πρόστιμο βλέπουμε ότι την επόμενη στιγμή οι εταιρείες διορθώνουν τους τιμοκαταλόγους, έτσι ώστε για παράδειγμα αν έχουν βρεθεί να παραβιάζουν το πλαφόν στο κέρδος, να προσαρμόσουν τα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές ώστε να μην ξεπερνούν το πλαφόν στο κέρδος το οποίο έχουμε θέσει εμείς με νόμο».

(με πληροφορίες από newsit. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί