• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτά είναι τα κριτήρια για την επιδότηση 300.000 επιχειρηματικών δανείων (BINTEO)

Αυτά είναι τα κριτήρια για την επιδότηση 300.000 επιχειρηματικών δανείων (BINTEO)

Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα υπάρχουν για την επιδότηση δανείων που αφορούν σε περίπου 300.000 επιχειρήσεις,  σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής».

O υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης σχολίασε το θέμα της επιδότησης δανείων στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και αναφέρθηκε στο πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα επιδότησης των τόκων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων. 

Απαντώντας για το θέμα του ΤΕΠΥΧ ΙΙ και τα παράπονα ότι οι τράπεζες αποκλείουν πολλούς αιτούντες, ο κ.Τσακίρης τόνισε: «το ΤΕΠΥΧ ξεκίνησε με ένα προϋπολογισμό 1,2 δισ. ευρώ και ύστερα από τη ζήτηση που είχαμε εξασφαλίσαμε πόρους και το ανεβάσαμε στα 2 δισ. ευρώ. Δεν είναι επιδότηση, αλλά συγχρηματοδοτούμενο δάνειο. Από αυτο το δάνειο που λαμβάνει μια επιχείρηση, το 40% είναι κρατικό, το υπόλοιπο 60% είναι της τράπεζας. Αυτό έγινε για να συμπεριληφθούν όσες περισσότερες επιχειρήσεις γίνεται. Εάν δίναμε τα χρήματα απευθείας στις επιχειρήσεις, η ωφέλεια θα ήταν μικρότερη».

Από την πλευρά του, ο κ. Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, επισήμανε ότι η εμπειρία όλων σχετικά με το ΤΕΠΥΧ ΙΙ είναι «δραματική». 

Θα πρέπει να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις ώστε να μπορούν όσο γίνεται περισσότερες επιχειρήσεις να λάβουν αυτήν την στήριξη, και έθεσε συγκεκριμένα αιτήματα.

Σχετικά με την  επιστρεπτέα προκαταβολή πάντως επισήμανε ότι είναι ένα θετικό εργαλείο και μία λύση που έδωσε μια «ανάσα».


megatv/photo: video screenshot