Την Τρίτη, 6 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος υποδέχθηκε στην Αθήνα τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Πέρθης κ. Ελπίδιο, Αδελαΐδος κ. Σιλουανό και Μελβούρνης κ. Κυριακό, καθώς και όμιλο λαϊκών από την πέμπτη ήπειρο, οι οποίοι συμμετέχουν στη 14ήμερη Προσκυνηματική εκδρομή που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, με προορισμούς την ελληνική Πρωτεύουσα, την Κωνσταντινούπολη και την Τιφλίδα της Γεωργίας.
Την ίδια ημέρα, οι προσκυνητές, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο, επισκέφθηκαν το Μουσείο Ακρόπολης, όπου τους υποδέχθηκε εκ μέρους της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, η κ. Σοφία Σταυροπούλου, Υπεύθυνη φιλοξενίας εκδηλώσεων, και εν συνεχεία ξεναγήθηκαν στους χώρους του, από την Αρχαιολόγο κ. Κατερίνα Διαμαντίδου.
Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος ευχαρίστησε εγκαρδίως τα στελέχη του Μουσείου, για τη θερμή υποδοχή και την εμπεριστατωμένη ξενάγηση, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό του για την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία του Μουσείου, καθώς και για τα εκθέματα τα οποία κοσμούν τις συλλογές του. Τόνισε δε τη μοναδικότητα των εκθεμάτων, η οποία μοναδικότητα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, οφείλεται και στο γεγονός ότι όλα προέρχονται από την πατρίδα μας και κανένα δεν είναι κλεμμένο. Είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε υπερήφανοι, διότι ό,τι υπάρχει εδώ μέσα είναι δικό μας και δεν είναι κλεμμένο».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δεν πτοείται το Ιράν από τα λόγια του Τραμπ και συνεχίζει
- “Σαν άνθρωπος”: Η σκυλίτσα στην Κρήτη που συγκλόνισε! Δείτε τι έκανε στο viral ΒΙΝΤΕΟ
- Σε αυτό το μέρος το νερό «αρνείται»…να πέσει – Viral τα ΒΙΝΤΕΟ του διαδικτύου
- Όρμπαν: Βάλτε επιτέλους τέλος στις κυρώσεις κατά της ρωσικής ενέργειας
- Τι ειπώθηκε για τον διάλογο Ρωσίας και ΗΠΑ – Θα γίνουν έτσι τα πράγματα;
- Μυστήριο με νεκρό άνδρα στην Παλλήνη – Είχε τάιραπ γύρω από τον λαιμό του
- Η CIA διεξήγαγε “επιχείρηση αντιπερισπασμού” στο Ιράν ενώ αναζητούσε τους αγνοούμενους πιλότους
- Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι έστειλε όπλα στους διαδηλωτές στο Ιράν
- Ο τολμηρός παπαγάλος που… «καταδύθηκε» στο διαδίκτυο – Δείτε τον σε μίνι υποβρύχιο (Vid)
- Αυξήθηκε 8,1% η επιβατική κίνηση το α’ τρίμηνο στο «Ελ. Βενιζέλος»









