Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη κινδυνεύει να γυρίσει στο σκοτεινό της παρελθόν (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Πρώην Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία, αλλά και για τη στάση της Ευρώπης και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτή. «Ήρθε αυτή η κρίση για να μας θυμίσει ότι πρέπει να γίνουμε πιο ανθρώπινοι, […]

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Πρώην Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία, αλλά και για τη στάση της Ευρώπης και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτή.

«Ήρθε αυτή η κρίση για να μας θυμίσει ότι πρέπει να γίνουμε πιο ανθρώπινοι, και ως άτομα και ως κοινωνία και ως διεθνές σύστημα», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος και εξήγησε πώς από πανδημίες του παρελθόντος γεννήθηκαν πράγματα ωφέλιμα για την ανθρωπότητα.

Αναφέρθηκε στην πανδημία του 2009, κατά την οποία η Ελλάδα κινήθηκε ταχύτατα και δεν είχε θύματα καθώς ήταν καθόλα προετοιμασμένη. Στη σημερινή κρίση που αντιμετωπίζουμε, σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε σωστά. Αν και ο ΠΟΥ καθυστέρησε να κηρύξει πανδημία, η Ελλάδα πήρε εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα, κάτι που βοηθάει σημαντικά την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. «Τώρα μπαίνουμε στη δεύτερη φάση και θα βοηθήσει την οικονομία και την κοινωνία αν την περάσουμε με ασφάλεια», υποστήριξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Αναφέρθηκε επίσης στην ΕΕ και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την κρίση και τις χώρες που έχουν πρόβλημα. «Η ΕΕ περνάει μια υπαρξιακή κρίση, δοκιμάζονται οι αντοχές, οι αξίες και οι αρχές πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε, με πρώτη αυτή της αλληλεγγύης», είπε χαρακτηριστικά και έκανε τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι «η Ευρώπη κινδυνεύει να γυρίσει στο σκοτεινό της παρελθόν», εξηγώντας πως «οι εθνικισμοί και οι λαϊκισμοί αφυπνίζουν τις παλαιές αντιπαλότητες».

Τέλος, μίλησε για τον τουρισμό που είναι ο κύριος κλάδος που πλήττεται από την κρίση λέγοντας πως «είναι το πιο ευπαθές προϊόν». Ωστόσο, η Ελλάδα χάρη στα μέτρα που πήρε, θεωρείται ένας εκ των πλέον ασφαλών προορισμών, ενώ, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «η κυβέρνηση έχει ένα πλάνο που θα οδηγήσει τη χώρα γρήγορα έξω από την κρίση».

megatv.com / photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί