Αττική: Ρεκόρ έκανε το Μετρό – Ξεπέρασε κάθε προσδοκία επιβατικής κίνησης

Η επιβατική κίνηση στο Μετρό της πρωτεύουσας, δεν επανήλθε απλώς στα προ πανδημίας επίπεδα, αλλά τα ξεπέρασε θεαματικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ κατά τον μήνα Φεβρουάριο οι επιβάτες που χρησιμοποίησαν μια από τις τρεις γραμμές έφτασαν τον αριθμό των 20,63 εκατομμυρίων. Αν αναλογιστούμε ότι τον Φεβρουάριο του 2019 η επιβατική κίνηση ήταν 20,2 εκατομμύρια τότε προκύπτει μια αύξηση της τάξης του 2,2%.

Στο μεταξύ η αύξηση της επιβατικής κίνησης σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2023, με 17,61 εκατ. επιβάτες ήταν αυξημένη κατά 17,07%. Επιπλέον αρκετά ικανοποιητικά είναι και τα στοιχεία του Ιανουαρίου, καθώς με 20,42 εκατ. επιβάτες παρατηρήθηκε μια αύξηση της τάξης του 6,63% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Η καθημερινή κίνηση και στις τρεις γραμμές του Μετρό πλέον κυμαίνεται σε περίπου 700.000 επιβάτες και είναι σε επίπεδα ελαφρώς λιγότερα από εκείνα του 2019.

Το ένα ρεκόρ πίσω απ’ το άλλο, καταρρίπτει και η επιβατική κίνηση στον σταθμό Μετρό του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τον Οκτώβριο του 2023, ουσιαστικά τελευταίος μήνας της περσινής σεζόν καταγράφηκαν 202.000 επιβάτες.

Όλα αυτά τα δεδομένα, σε συνδυασμό με τη μελλοντική επέκταση του δικτύου, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι γωνιές του Λεκανοπεδίου, δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για το άνοιγμα θέσεων εργασίας και καθιστούν την ανάγκη προσλήψεων επιτακτική όσο ποτέ.

(Με πληροφορίες από newsauto. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί