Αττική Οδός: Βαγγέλης Περρής, Κώστας Φούζας, εγκλωβισμένοι από τις 11 το πρωί, περιγράφουν -«Φοβόμαστε τα χειρότερα» (vid-Hχητικό)

Απίστευτες εικόνες επικρατούν στην Αττική Οδό εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς». Εκατοντάδες οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους από τις 11 το πρωί (!) ως αυτή την ώρα.

Χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, με τα καύσιμα να τελειώνουν και το σκοτάδι να έχει έρθει, με το χιόνι να πέφτει ακατάπαυστα και το κρύο να είναι τσουχτερό, οι συνθήκες είναι τραγικές.

Είναι ενδεικτικό ότι παρενέβη εισαγγελέας για την υπόθεση.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν  ευθύνες για το αδίκημα  της διατάραξης ή παρακώλυσης συγκοινωνιών. Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Λίγο μετά τις 19:00 η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μπαίνει ο στρατός στην Αττική Οδό για να απεγκλωβίσει τους χιλιάδες οδηγούς.

Στυλιανίδης: «Θα αναζητηθούν ευθύνες από την εταιρεία διαχείρισης»
Νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης επέρριψε ευθύνες στην Αττική Οδό και τόνισε ότι η εισήγησή του στον πρωθυπουργό θα είναι να αποδοθούν ευθύνες στην εταιρεία διαχείρισης.

«Αυτήν την ώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώνεται στην Αττική Οδό» επισήμανε, για να προσθέσει: «Δυστυχώς, η εταιρεία Αττική Οδός δεν κατάφερε να κρατήσει ανοικτό τον δρόμο. Υποσχέθηκαν ότι θα έχουν πλήρη επάρκεια μέσων στη σύσκεψη που είχαμε. Η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό θα είναι να αναζητηθούν ευθύνες από την εταιρεία διαχείρισης. Εάν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης, δεν θα το αντιμετωπίζαμε αυτό αυτήν τη στιγμή».

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του δημοσιογράφου, Κώστα Φούζα, ο οποίος είναι αποκλεισμένος από τις 11:30 το πρωί ως αυτή την ώρα στην Αττική Οδό:

«Στις 11:30 το πρωί που πέρασα τα διόδια κανείς δεν σταματούσε τα αυτοκίνητα για έλεγχο, περνούσαν ακόμη και μηχανές, δεν γινόταν κανένας ουσιαστικός έλεγχος, δεν σταματούσαν κανέναν. Δεν έχει περάσει εκχιονιστικό, παραμένω ακόμη μποτιλιαρισμένος στην Αττική Οδό και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει εμφανιστεί κανένας, ούτε να ρωτήσει αν υπάρχει πρόβλημα, ούτε αν χρειάζεται κάποιος βοήθεια, ούτε για το παραμικρό. Τα προβλήματα εν τω μεταξύ αναμένεται να κλιμακωθούν, καθώς υπάρχουν αυτοκίνητα τα οποία σε λίγο θα ξεμείνουν και από καύσιμα. Ο κόσμος κάνει τη σωματική του ανάγκη έξω, ενώ τρώνε χιόνι για να αντέξουν με τη θερμοκρασία και τη νύχτα να έρχεται».

Βαγγέλης Περρής:


Εγκλωβισμένος επί ώρες στην Αττική Οδό είναι και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Περρής.

Χαρακτηριστικά είπε ότι φοβάται τα χειρότερα:

iefimerida/ photo eurokinissi


ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί