Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην δήμαρχος Έδεσσας, Γιάννης Σόντρας για έλλειμμα 4 εκ. ευρώ στα ταμεία του δήμου, το χρονικό διάστημα 2001-2010.
Σύμφωνα με το grtimes. gr, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε δόλος και απήλλαξε τον κατηγορούμενο για απιστία όπως και την συγκατηγορούμενη προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών ή όποια επίσης αθωώθηκε.
Ανάλογη ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων κάνοντας λόγο για «αμελή συμπεριφορά».
Στην απολογία του, ο πρώην δήμαρχος αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι «πρόκειται για λογιστικό και όχι για πραγματικό έλλειμμα».
Αναφέρθηκε σε προβλήματα που ανέκυψαν κατά την μετάβαση των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου από το απλογραφικό στο διπλογραφικό σύστημα, ενώ απέδωσε το έλλειμμα στις παρακρατήσεις και στις περικοπές της τακτικής επιχορήγησης από το κράτος λόγω μνημονίου.
Στην απολογία της, η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου ισχυρίστηκε πως δεν είχε τις στοιχειώδεις γνώσεις λογιστικής. «Ζητήσαμε βοήθεια από ορκωτούς λογιστές. Από το ελεγκτικό συνέδριο δεν ζήτησαν ποτέ πρωτόκολλο κλεισίματος του ταμείου. Ήταν όλοι ενημερωμένοι. Δεν είχα δικαίωμα να διαχειριστώ χρήματα» ανέφερε η κατηγορουμένη.
Για την υπόθεση, η οποία άρχισε να ερευνάται μετά το 2011 όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση υπό τον σημερινό δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου, είχε παραπεμφθεί σε δίκη ένας ακόμη δημοτικός υπάλληλος, ταμίας, που όμως στο μεταξύ έχει αποβιώσει.
(dikastiko. gr / photo: pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για πρώτη φορά: Δείτε τι έκανε αγελάδα και άφησε άφωνους τους πάντες! vid
- Το viral βίντεο του Tiktok: Όταν το ελληνικό τραγούδι χάνεται στην μετάφραση…
- Κακοκαιρία: Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, κλειστό το πορθμείο
- Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb κατέγραψε το εμβληματικό νεφέλωμα “Έλικας” – Δείτε εικόνα
- Στους 42 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία
- Τρόμος στην Αυστραλία από την τέταρτη επίθεση καρχαρία σε 48 ώρες – Έκλεισαν οι παραλίες
- Τραμπ για Μαρία Ματσάδο: Θα μπορούσε να “εμπλακεί” στη διακυβέρνηση της Βενεζουέλας
- Αναταραχή στον δυτικό κόσμο! Στρώνεται «χαλί» στον Πούτιν
- Νέα ανάρτηση Σπανουδάκη: “Μη φοβάστε τίποτα και κανέναν, δίνετε λογαριασμό μόνο στον Χριστό”
- “Το μαρτύριο της σταγόνας” ή το “πιο αργό” επιστημονικό πείραμα στον κόσμο που διαρκεί σχεδόν 100 χρόνια, vid









