Αθήνα – Θεσσαλονίκη: 1768 παραβάσεις κατέγραψε η Τροχαία μόνο το τελευταίο 24ωρο

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι των Διευθύνσεων Τροχαίας σε δρόμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, στις οποίες παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικών και επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών, που έχουν στόχο την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

Συγκεκριμένα, στην Αττική, το τελευταίο 24ωρο (20-21/03/2024), κλιμάκια της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς των κατά τόπο αρμοδιότητας Τμημάτων Τροχαίας, πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος, την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους αλλά και λοιπές επικίνδυνες παραβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν 1.592 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 525 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

-123- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
-148- για ταχογράφο- ωράριο εργασίας,
-30- για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
-17- για παραβάσεις ΚΤΕΟ,
-15- για θορύβους,
-14- για υπερβολική ταχύτητα,
-8- για στέρηση – μη ανάρτηση ειδικής άδειας,
-6- για παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων,
-7- για χρήση κινητού τηλεφώνου,
-3- για επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων και
-154- για λοιπές παραβάσεις.


Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 31 ζεύγη πινακίδων, 123 άδειες κυκλοφορίας, 89 άδειες ικανότητας οδήγησης και ακινητοποιήθηκαν 17 οχήματα.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν και από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών σε εκμισθωμένα Ι.Χ.Ε. οχήματα με οδηγό στην ευρύτερη περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν έλεγχοι 48 εκμισθωμένα οχήματα και βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις για διενέργεια επιβατικής μεταφοράς με κόμιστρο, η οποία έχει ανατεθεί σε άλλο φορέα ή πρόσωπο και για στέρηση έγκυρης σύμβασης μίσθωσης, καθώς δεν πληρούνταν οι νόμιμες προϋποθέσεις μεταφοράς των επιβατών.

Βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις, από τις οποίες, μία αφορούσε σε έλλειψη διακριτικών γνωρισμάτων και οι δύο ήταν διαπιστωτικού χαρακτήρα προς την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αττικής, για μη καταχώριση του μεταφορικού έργου στο Ψηφιακό Μητρώο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Παράλληλα, έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Χαλκηδόνας και Αυτοκινητοδρόμων/ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκαν συνολικά 1.890 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 1.243 παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

-110- παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα,
-457- για παράνομη στάθμευση και
-30- παραβάσεις φορτηγών

(με πληροφορίες από thestival. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί