Ασυγκράτητοι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ: «Να μπούμε στους θεσμούς του κράτους με δικούς μας ανθρώπους – Όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ το 1981» – ΗΧΗΤΙΚΟ

«Πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, να μπορούμε επί τόπου να τους επηρεάζουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων.


«Συριζοφρουρούς» στη Δικαιοσύνη και τη Δημόσια Διοίκηση, προτείνει για τη δευτερη φορά αριστερά η πρώην υπουργός του κόμματος, Τασία Χριστοδουλουπούλου. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε «δικούς μας ανθρώπους» στη Δικαιοσύνη και τη Δημόσια Διοίκηση.

Η ίδια , όπως αποκάλυψαν τα Παραπολιτικά, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος μαζί με το διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, κατέστησε σαφές «πως πρέπει να προετοιμαστούμε για να μην έχουμε εχθρικό περιβάλλον στη Δικαιοσύνη».

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πως «αυτοί», δηλαδη οι δικαστές, μας έκαναν επιθέσεις γιατί εμείς δεν είχαμε «ιστορία» στο χώρο της δικαιοσύνης και ηταν όλοι τους ή δεξιοί ή ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια η κ. Χριστοδουλοπουλου άφησε να εννοηθει πως «ήταν λάθος που μπήκαμε στη λογική να κάνουμε γενικούς γραμματείς και διευθυντές με κριτήρια τα προσόντα τους», υποστηρίζοντας τη θέση πως οι θεσμοί του κράτους έπρεπε να στελεχωθούν μόνο με πρόσωπα που είναι πιστά στο κόμμα.

«Εμείς κάναμε διάφορες τομές που δεν ξέρω αν άξιζαν τον κόπο, κάναμε να γινονται οι γραμματείς και οι διευθυντές αυτοί που θα χαν τα προσόντα, ενώ είναι γνωστό πως οταν θες να κανεις την πολιτική σου, πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, να μπορούμε επί τόπου να τους επηρεάζουμε. Δηλαδή έγω έχω κάτσει και έχω σκεφτεί ότι τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει το 1981 και γιατί τότε η Ν.Δ μιλούσε για πρασινοφρουρούς. Είχανε ρίξει όλο το κόμμα μέσα σε όλους τους θεσμους και προσπαθούσαν πραγματικά να τους ανατρέψουνε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αυτό ειναι νομίζω το μάθημα».

(Parapolitika – φωτο:eurokinissi)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί