• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αστυνoμικός τράβηξε όπλο για να σωθεί από 30 αναρχικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Αστυνoμικός τράβηξε όπλο για να σωθεί από 30 αναρχικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήθελαν νεκρό! Τον χτύπησαν, τραυματίζοντάς τον σοβαρά - Στιγμές πολέμου πόλεων μέρα μεσημέρι...

Βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας καταγράφει την στιγμή που ένας αστυνομικός με πολιτικά τραβάει όπλο, ενώ βρίσκεται εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απειλήθηκε, εκείνος και η κοπέλα του, από ομάδα αριστεριστών με ρόπαλα και μαδέρια.

Σύμφωνα με συναδέλφους του, οι σκηνές που απεικονίζονται στο παρακάτω βίντεο έπονται του ξυλοδαρμού του. Αρχικά τον περικύκλωσαν και τον χτύπησαν άγνωστοι που κατάλαβαν ότι είναι αστυνομικός και στην συνέχεια ο αστυνομικός τράβηξε όπλο.

Ευτυχώς, η διμοιρία που βρίσκεται κοντά στην ΑΣΟΕΕ, επενέβη, έστω και αργά, με κρότου λάμψης και τελικά τον απεγκλώβισε. Εάν δεν είχε υπάρξει αυτή η παρέμβαση κανείς δεν ξέρει τι θα είχε επακολουθήσει. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.

ΦΩΤΟ video screenshot