Ο Παναγιώτης Κόσιφας, το απόγευμα της 10ης Μαΐου είχε βγει για έναν καφέ με τους φίλους του σε κατάστημα εστίασης της πρωτεύουσας Πιερίας, όταν αντιλήφθηκε την αδιαθεσία μιας νεαρής κοπέλας η οποία καθόταν στο απέναντι τραπέζι.
Όπως φαίνεται από το βίντεο που εξασφάλισε το GRTimes, αλλά και διηγείται ο ίδιος, «έβλεπα ότι η κοπέλα δεν αισθανόταν καλά, κουνιόταν δεξιά και αριστερά. Όταν τελικά κατέρρευσε, σηκώθηκα γρήγορα από το τραπέζι, την έπιασα και διαπίστωσα ότι δεν είχε τις αισθήσεις της. Άμεσα άνοιξα χώρο, τον καθάρισα έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα να ξαπλώσει κάτω και εν συνεχεία είδα ότι η αεροφόρος οδός είχε φράξει. Δηλαδή δεν είχε αναπνοή. Άμεσα έκανα έκταση κεφαλής ώστε να της ανοίξω την αεροφόρο οδό και να μπορέσει να αναπνεύσει μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο».
Ερωτηθείς για το πώς και το πού έμαθε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, σημείωσε πως «το έχω διδαχθεί από τη σχολή Ναυαγοσωστικής την οποία έχω τελειώσει. Όπως επίσης και από τους εξαιρετικούς εκπαιδευτές που έχουμε στην Αστυνομία και την ομάδα ΔΙΑΣ. Μας έχουν μάθει πώς να αντιδρούμε σε έκτακτες περιπτώσεις όπως τραυματισμούς ή περιστατικά ανθρώπων που πνίγονται, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να σώσει ζωές».
«Ξοδεύεις λίγο από το χρόνο σου, αλλά σώζεις ζωές»
Αναφερόμενος επιπλέον, στο πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζει κάποιος να παράσχει τις Πρώτες Βοήθειες σε άνθρωπο που το έχει ανάγκη, ο κ. Κόσιφας υπογραμμίζει πως «είναι πολύ σημαντικό. Αρκεί να σας πω ότι στο εν λόγω περιστατικό, ακούστηκαν διάφορα που θα έπρεπε να κάνω, τα οποία όμως δεν είχαν καμία βάση. Άκουσα για κουτάλια που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω, για γάντια, όμως όλα αυτά δε βοηθούν ουσιαστικά. Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχεις διδαχθεί πώς να παράσχεις πρώτες βοήθειες. Πιστέψτε με, ότι τα σεμινάρια παροχής Πρώτων Βοηθειών κοστίζουν λίγες ώρες από τη ζωή καθενός, όμως πραγματικά σώζουν ζωές. Ας το δούμε έτσι, από τη στιγμή που δε διδάσκονται στα σχολεία, κάτι που θα ήταν ευχής έργο».
Το «ευχαριστώ» της οικογένειας
Τι απέγινε όμως η νεαρή κοπέλα που έχασε τις αισθήσεις της εκείνο το απόγευμα; «Λίγες ημέρες μετά είχα μια επικοινωνία με τον αδερφό της, ο οποίος με έψαξε για να με ευχαριστήσει. Μου είπε ότι είναι καλά στην υγεία της και ότι απομένουν μερικές αιματολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κάτι. Όμως σήμερα που μιλάμε, η κοπέλα είναι μια χαρά» αναφέρει o Παναγιώτης Κόσιφας.
(Grtimes – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έξαλλοι οι θαυμαστές του Stranger Things! “Κράσαρε” το Netflix στο τελευταίο επεισόδιο
- Άδωνις Γεωργιάδης: Με λόγια του αρχαίου λυρικού ποιητή Σιμωνίδη του Κείου οι ευχές για “Καλή Χρονιά”
- Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί! Σοκαριστικός ο απολογισμός του χτυπήματος εναντίον της Χερσώνας
- Μ. Θεμιστοκλέους: “Δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με την πολιτική, όμως η μεγάλη αλλαγή έγινε στον COVID”
- Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Εκατό αντικείμενα αποκτούν φωνή και αφηγούνται το παρελθόν
- Το τρυφερό φιλί του Κώστα Καραμανλή στη Νατάσα Παζαΐτη και οι ευχές για “Καλή Χρονιά”
- ΥΠΠΟ: Νέο δίκτυο διαδρομών περιήγησης για επισκέπτες και ΑμεΑ στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης
- ΗΠΑ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι βύθισε τρία πλοία που μετέφεραν ναρκωτικά
- Χερσώνα: Ξεχειλίζει η οργή στην Ρωσία για το πρωτοχρονιάτικο έγκλημα
- Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μακρόν: «Πρέπει να προστατέψουμε την ανεξαρτησία και τις ελευθερίες μας»









