Αστυνομικοί Θεσσαλονίκης: Πολίτες κατασκηνώνουν έξω από ΑΤ για να αλλάξουν ταυτότητες

Πάνω από 3.500 άτομα έχουν αιτηθεί αλλαγή ταυτότητας σε κεντρικά τμήματα ασφαλείας,

σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η οποία κατέθεσε προτάσεις για την αντιμετώπιση της μαζικής προσέλευσης πολιτών στα γραφεία ταυτοτήτων.

Σε έγγραφο της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι «αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στα γραφεία ταυτοτήτων δεν έχει προηγούμενο».

«Πλέον συμπολίτες μας προστρέχουν από τις βραδινές ώρες και κατασκηνώνουν κυριολεκτικά έξω από τα αστυνομικά τμήματα έτσι ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν προτεραιότητα την επομένη και να καταφέρουν να εκδώσουν παλαιού τύπου ταυτότητα.

Είναι ευνόητο ότι αυτή η μαζική προσέλευση δεκάδων ατόμων μέσα και έξω από τα αστυνομικά τμήματα, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία τους καθώς και στο σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών που εδρεύουν εκεί», τονίζουν οι αστυνομικοί.

Όπως επισημαίνει η Ένωση Αστυνομικών, «κρίνεται αναγκαίο να υπάρξουν αλλαγές οι οποίες θα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας που στελεχώνουν τα γραφεία ταυτοτήτων».

Ειδικότερα προτείνουν:

  • το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να προωθήσει ενημερωτική καμπάνια έκδοσης ταυτότητας αποκλειστικά και μόνο με τηλεφωνικό ραντεβού ώστε να αποφευχθούν οι ουρές και η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας αλλά και των συναδέλφων μας.
  • την άμεση ενίσχυση των γραφείων ταυτοτήτων με αστυνομικό προσωπικό. Ειδικότερα προτείνουμε την αξιοποίηση των συναδέλφων οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου και μπορούν να εκτελέσουν τα ως άνω καθήκοντα, έτσι ώστε να μην επέλθει μείωση στις ήδη ελλιπείς περιπολίες.

«Τονίζουμε, ότι η κατάσταση στο σύνολο των Τμημάτων Ασφαλείας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης καθίσταται οριακή, καθόσον ενημερωνόμαστε ότι πολίτες διαπληκτίζονται μεταξύ τους για την σειρά προτεραιότητας ενώ δεν λείπουν οι περιπτώσεις όπου κάποιοι εξ αυτών απειλούν ακόμη και με μηνύσεις συναδέλφους μας για τις καθυστερήσεις που προκύπτουν.

»Ταυτόχρονα, επισημαίνουμε ότι σε ορισμένα γραφεία ταυτοτήτων υπάρχει μειωμένο προσωπικό λόγω θερινών αδειών, το οποίο από τη μία πρέπει να εξυπηρετήσει τους δεκάδες πολίτες που περιμένουν στην ουρά και από την άλλη να ανταποκρίνεται στις συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις», τονίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί στα γραφεία ταυτοτήτων με δική τους πρωτοβουλία εκτελούν υπερεργασία ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν στο μέτρο του δυνατού τους συμπολίτες μας, συνεχίζουν.

«Επειδή οι ουρές αυτές θεωρούμε ότι θα συνεχιστούν εξίσου και με την έναρξη έκδοσης των νέων ταυτοτήτων παρακαλούμε όπως εξετάσετε και υιοθετήσετε τις προτάσεις μας, οι οποίες αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία των γραφείων ταυτοτήτων αλλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών», καταλήγουν οι αστυνομικοί στο έγγραφό τους.

(voria – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί