Αρναούτογλου: Έρχεται πιο ψυχρό κύμα κακοκαιρίας το άλλο Σαββατοκύριακο – Με χιόνια και στα πεδινά

Με «άγριες» διαθέσεις αναμένεται να υποδεχθούμε τον Φεβρουάριο, καθώς ο καιρός θα επηρεαστεί από μια νέα ψυχρή εισβολή από τα βόρεια.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου και τους χάρτες με τις αέριες μάζες που έδειξε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3, από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου αναμένονται αρκετές κατεβασιές κρύου αέρα, με αποτέλεσμα η αίσθηση του ψύχους να είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με τις θερμοκρασίες που θα έχει εκείνο το διάστημα.

Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου θα μας φανεί λίγο πιο «μαλακός» ο καιρός, καθώς θα έχουν εξασθενήσει μερικώς οι βοριάδες, ενώ την Πέμπτη (2/2) θα είναι λίγο ακόμη καλύτερα τα πράγματα.


Μeteo: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία μέχρι το βράδυ -Τι θα γίνει στην Αθήνα [χάρτης]
Ωστόσο, από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο (4-5/2) τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μια νέα και έντονη ψυχρή κατεβασιά πιο κρύου αέρα από ό,τι μας έχει συνηθίσει ο Ιανουάριος. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να φέρει χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές.

Βεβαίως, ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να υπάρχουν ακριβή στοιχεία και ότι από την προσεχή Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο η κατάσταση.

Όσον αφορά τα επόμενα 24ωρα, είπε ότι η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών θα υποχωρήσει, ωστόσο θα έχει κατά τόπους φαινόμενα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο (28-29/1) αναμένεται να έχει άστατο καιρό κυρίως στα πιο νότια τμήματα, ενώ τα χιόνια θα εντοπίζονται μόνο στα ορεινά της βορειοδυτικής και της κεντρικής Ελλάδας.

iefimerida/intime

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί