Απόπειρα επίθεσης χάκερς στην Βουλή

Συναγερμός σήμανε στην Βουλή, όταν άγνωστοι προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 20 Ιανουαρίου 2021 μεσημβρινές ώρες η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP.

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η κακόβουλη προσπάθεια, «διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό».

Οι έρευνες, όπως πιθανολογείται, εστιάζονται κυρίως σε αυτή την πρώτη φάση, στο να διαπιστωθεί εάν και σε ποιο εύρος υπήρξε διαρροή στοιχείων από βουλευτές, ή εργαζόμενους -εκείνους, με αλλά λόγια, που κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Κοινοβουλίου. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό. Mάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχει ενημερωθεί και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί