Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι μέσα στις φυλακές Αγυιάς στα Χανία ένας Γεωργιανός δολοφόνησε έναν ομοεθνή του. Μόνο που ο δράστης της δολοφονίας ήταν γνωστός στο πανελλήνιο καθώς πρόκειται για τον 43χρονο που το 2008 είχε αφαιρέσει τη ζωή του Νίκου Σεργιανόπουλου.
Ο 43χρονος θα απολογηθεί σήμερα για τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 49χρονου συγκροτούμενου του με αυτοσχέδιο μαχαίρι. Ο Γεωργιανός αντιμετωπίζει κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και τις παράνομης οπλοχρησίας.
Άγνωστο το κίνητρο του δράστη – Σε δυο χρόνια θα ήταν έξω
Ο διευθυντής των φυλακών, Γιώργος Κονταξάκης, τόνισε ότι ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ποια είναι τα αίτια της δολοφονίας και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ο κ. Κονταξάκης υπογράμμισε ότι η αντίδραση των αρχών ήταν άμεση προκειμένου να μη ξεφύγει η κατάσταση, ενώ γρήγορα βρέθηκε και το όπλο του εγκλήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 43χρονος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου και ήδη είχε εκτίσει 13 χρόνια. Υπό κανονικές συνθήκες σε δυο χρόνια θα μπορούσε να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.
Έκπληκτος για την πράξη του Γεωργιανού ήταν και ο δικηγόρος του. «Η απόδοση κατηγορίας σε βάρος του εντολέως μου προκάλεσε σε εμένα δυσάρεστη έκπληξη. Η συμπεριφορά του όλα αυτά τα χρόνια της κράτησης του υπήρξε κατά κοινή ομολογία όχι απλώς η ενδεδειγμένη αλλά άψογη. Επιφυλάσσομαι να πληροφορηθώ από τον ίδιο τη θέση του έναντι της κατηγορίας» επισημαίνει ο δικηγόρος, Δημήτρης Γκαβέλας στο cretapost.gr.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρωταθλητής η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής – Κάτω από 10% το «κενό» ΦΠΑ το 2024 – Μείωση 55% σε μια 5ετία
- GRITA 2: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τις έρευνες βυθού της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Ιταλίας
- Παράτησε την δουλειά της και περπάτησε μόνη της 5.700 χιλιόμετρα σε όλη την Αμερική, vid
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα αδικήματα που προσάπτει η Ευρωπαία Εισαγγελέας στους κατηγορούμενους από την Κρήτη
- Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 28χρονο αλλοδαπό για απόπειρα ληστείας και ναρκωτικά
- Δυστοπικό σενάριο με συγκρούσεις ρομπότ και απογοητευμένων ανθρώπων στους δρόμους της Ευρώπης
- Οικονομική διπλωματία: 760 δράσεις σε 70 χώρες προωθεί η Ελλάδα το 2026 με μπαράζ εξωστρέφειας
- Το τραγούδι των ’80s που μπήκε ξανά στα charts λόγω της σειράς Stranger Things! vid
- Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, κλοπή τιμαλφών από μοναστήρι – Δύο αλλοδαποί δράστες
- Δράμα: Και φέτος στη χριστουγεννιάτικη «Ονειρούπολη», το «Σπιτάκι Κυκλοφοριακής Αγωγής» της ΕΛΑΣ









