• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αποκάλυψη Πέτσα για τα εξοπλιστικά: «Μιλάμε και με άλλες χώρες, όχι μόνο τη Γαλλία» – Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη

Αποκάλυψη Πέτσα για τα εξοπλιστικά: «Μιλάμε και με άλλες χώρες, όχι μόνο τη Γαλλία» – Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη

Στις τουρκικές προκλήσεις αλλά και στις κινήσεις που κάνει η Ελλάδα προκειμένου να «οχυρωθεί» αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Δεν φοβόμαστε τις απειλές» είπε ο κ. Πέτσας προσθέτοντας ότι «και η ρητορεία και οι προκλητικές ενέργειες ξεφεύγουν από ό,τι έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες. Γι αυτό το ζήτημα των τελευταίων δύο μηνών, χρειάζεται ψυχραιμία και ετοιμότητα. Εχουμε μόνο μία και μόνο διαφορά με την Τουρκία, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας».

Παράλληλα, μιλώντας στο Open, χαρακτήρισε εσωτερική προπαγάνδα τις πληροφορίες περί μετακίνησης τουρκικών στρατευμάτων στην Αδριανούπολη, τα οποία δεν επιβεβαιώνονται, όπως τόνισε. «Εχει κουράσει με την συμπεριφορά του, ακόμα και το εσωτερικό της χώρας και δεν καταλαβαίνουμε το λόγο που το κάνει».

Δε μας τρομάζει καμία απειλή
Από την πλευρά της η Ελλάδα έχει εντατικοποιήσει όλες τις διπλωματικές ενέργειες κι όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τις απειλές πολέμου του Τούρκου προέδρου: «Ευχόμαστε ποτέ να μην χρειαστεί, αλλά θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν μας τρομάζει καμία απειλή».

Τι θα εξαγγείλει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ
Ο κ.Πέτσας προανήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ θα εξαγγείλει ένα τρίπτυχο που θα αφορά και στην άμυνα της χώρας και θα έχει να κάνει με τα εξοπλιστικά προγράμματα, την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό στις Ενοπλες Δυνάμεις μας. «Μιλάμε και με άλλες χώρες πλην της Γαλλίας. Δεν είναι μόνο το θέμα των εξοπλιστικό».

(in.gr – φωτο:eurokinissi)