• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αποχωρούν ΜΑΤ από Χίο και Λέσβο – Δείτε τις πρώτες εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποχωρούν ΜΑΤ από Χίο και Λέσβο – Δείτε τις πρώτες εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Αθήνα επιστρέφουν οι οκτώ από τις συνολικά 17 διμοιρίες ΜΑΤ που βρίσκονται στην Μυτιλήνη και τη Χίο, μετά από τις συγκρούσεις και τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στα δύο νησιά.

Στα καράβια μπήκαν λίγο πριν από τις 9 το πρωί κλούβες και άνδρες των ΜΑΤ, για να αποχωρήσουν από το νησί της Λέσβου, ύστερα από όλα αυτά που εξελίχθηκαν.

Όπως διαβάσατε χθες, η απόφαση για μερική αποχώρηση μέρους των δυνάμεων των ΜΑΤ ελήφθη χθες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ύστερα από σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Εκεί διαπιστώθηκε η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά και ελήφθη η σχετική απόφαση να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η γενική απεργία στην Λέσβο, με τους κατοίκους να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις εναντίον της κατασκευής της νέας κλειστής δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Στις 12:50 με πλοίο από τα Μεστά αναμένεται η αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ από τη Χίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποσυρθεί στην Αθήνα σχεδόν το σύνολο των δυνάμεων καταστολής που έφθασαν στα νησιά, αφήνοντας πίσω μόνο μερικές εφεδρείες χωρίς ιδιαίτερη επιχειρησιακή ικανότητα.

ΦΩΤΟ VIDEO SCREENSHOT