Από αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη φάση καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σε εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το οποίο έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, η πρώτη καταβολή των 800 ευρώ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από αύριο, 15 Απριλίου έως και τις 17 Απριλίου.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν άλλες δύο φάσεις πληρωμών, οι οποίες είναι οι εξής:
Β΄ φάση: από τις 27 Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου.
Γ΄ φάση: από τις 5 Μαΐου έως και τις 10 Μαΐου.
Υπενθυμίζεται πως, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον κορονοϊό, οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή και έχουν λάβει γνωστοποίηση της αναστολής από τις επιχειρήσεις-εργοδότες τους, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.
Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής των ανωτέρω δηλώσεων σε τρεις φάσεις των 10 ημερών, όπως έχει ήδη γνωστοποιήσει το υπουργείο Εργασίας.
(Newpost – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια
- Θεσσαλονίκη: Καλάντα από … ρομπότ στην παιδοχειρουργική κλινική του Γ. Γεννηματάς
- Παραμονή Χριστουγέννων με «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά
- Εκεί στα κράτη του Βορρά κινδυνεύει να συμβεί κάτι πολύ άσχημο
- Σοκ στην Ιταλία: Μέλη συμμορίας ανάγκασαν 15χρονο να γδυθεί και να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ
- Υπόθεση Πελικό και στη Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε επί χρόνια τη σύζυγό του, μαζί με πέντε συνεργούς
- Το μήνυμα του Νετανιάχου μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
- Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ
- Πέθανε ο Chris Rea σε ηλικία 74 ετών – Ήταν ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» (upd)
- Κ. Μητσοτάκης: Τι δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ









