Απίστευτες αποκαλύψεις από τη σεφ-θύμα: Ποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ της ζήτησε να αποκρύψει τη σεξουαλική παρενόχληση (vid)

Τι αποκαλύπτει η τότε σεφ της πρεσβείας της Βενεζουέλας, Ξένια Μπουζαρανίδου.

Λεπτομέρειες αναφορικά με το τότε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που της ζήτησε να μην δημοσιοποιηθούν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, δίνει η τότε σεφ της πρεσβείας, Ξένια Μπουζαρανίδου.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα», η κ. Μπουζαρανίδου υποστηρίζει ότι το τότε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αργότερα αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, μαζί με τον Νίκο Παππά, που τότε ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, είχαν ενδιαφερθεί για την προετοιμασία της επιστολής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Νικολάς Μαδούρο. Η ίδια τοποθετεί τα γεγονότα τον Φεβρουάριο του 2013 και σημειώνει ότι είχαν προηγηθεί καταγγελίες των γυναικών, που δούλευαν στην πρεσβεία και είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πρέσβη, στο υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας, οι οποίες όμως δεν έβρισκαν καμία ανταπόκριση.

Η κ. Μπουζαρανίδου σημειώνει ότι η επιστολή παραδόθηκε από τον πρώην πρέσβη Ροντρίγκο Τσάβες Σαμούδιο ο οποίος, όπως λέει, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βοηθήσει τα θύματα.

«Μια από τις 5 που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ήταν και η Αλια Ήσυχου, η οποία είναι η μόνη που συνεχίζει να εργάζεται στην πρεσβεία. Οπότε και συγκινήθηκε ο κ. Ήσυχος και έτσι ενεπλάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάθαμε αμέσως για την επιστολή. Μας φάνηκε κυνικό το περιεχόμενο αλλά και τι ακριβώς να κάναμε; Είχαμε τις ενστάσεις μας αλλά ελπίζαμε ότι έτσι ίσως λυθεί το θέμα», λέει η κα Μπουζαρανίδου.

«Μία από τις κοπέλες είναι η κόρη του κ. Ησυχου»

Παράλληλα, εξηγεί ότι σήμερα δεν διατηρεί καμία σχέση με τον Κώστα Ησυχο. «Έχουμε τσακωθεί, θεώρησε ακραίο ότι έκανα καταγγελία και έδωσα μια συνέντευξη εκείνη την εποχή με τα αρχικά μου. Πηγαίνοντας κόντρα στην “πολιτική ωριμότητα” που επικαλούνταν σύμφωνα με την οποία έπρεπε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Για εκείνον είναι ακόμα χειρότερο γιατί είναι ο πατέρας μιας εξ’ αυτών που παρενοχλήθηκαν. Δεν είναι ακόμα πιο εξοργιστικό αυτό; Πόσο η εξουσία σε έχει διαφθείρει», λέει κυρία Μπουζαρανίδου.

Τέλος, υποστηρίζει ότι ο επόμενος πρέσβης, ήρθε στην Ελλάδα με εντολή να εξαναγκάσει τις εργαζόμενες σε παραίτηση. «[…] Και έκανε την ζωή ποδήλατο μόνο στις 4 από τις 5. Σε όλες μας εκτός από την κόρη του Ήσυχου. Από εκεί και πέρα ήταν εξουσιαστική η βία. Είχαμε πει ότι θα αντέξουμε, η μια δεν άντεξε και παραιτήθηκε. Οι άλλες τρεις τον Νοέμβριο του 2015 απολυθήκαμε με την δικαιολογία ότι είμασταν κακές υπάλληλοι. Ένιωσα οργή και θλίψη. Τέσσερα χρόνια μου ξαναπήρε να βρω δουλειά», καταλήγει.

iefimerida/ photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί