Σαφή θέση ενάντια στην απόφαση του Γιώργου Κουμουτσάκου να κοινωνήσει χωρίς κανένα μέτρο προστασίας παίρνει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος.
Ο ίδιος πιο συγκεκριμένα έγραψε μέσω Facebook:
«Όταν μετά από 9 μήνες πανδημίας δημόσια πρόσωπα δεν αντιλαμβάνονται ποιες συμπεριφορές είναι συμβατές με την προστασία της δημόσιας υγείας να μην έχουμε την απαίτηση να το κάνουν αυτό απλοί πολίτες. Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι η εφαρμογή των μέτρων πρέπει να είναι οριζόντια. Και αυτό αφορά και χώρους, και θεσμούς και πολίτες.
Ελπίζω να έχουμε καταλάβει πλέον όλοι ότι η σωστή εφαρμογή των μέτρων θα αποτρέψει τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας. Ο άνεργος πολίτης δεν έχει δικαίωμα επιλογής. Είναι άνεργος και θα πρέπει να προστατευθεί από την πολιτεία.
Όσοι δεν είμαστε άνεργοι και έχουμε τη δυνατότητα επιλογής όσον αφορά στις συμπεριφορές μας ας προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες.
Οι άνεργοι συμπατριώτες μας ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Το ίδιο ισχύει και για τους άστεγους, τη μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της και καθαρίζει νοσοκομεία, τους φτωχότερους εργαζόμενους που δεν έχουν μόνιμες δουλειές και τρέμουν μήπως αρρωστήσουν και χάσουν πολύτιμα μεροκάματα. Να σκεφθούμε ότι πολλοί συμπατριώτες μας δεν θα αντιμετωπίσουν μόνο προβλήματα υγείας αν δεν ελεγχθεί η πανδημία. Θα αντιμετωπίσουν και σημαντικά προβλήματα οικονομικής επιβίωσης”.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καταγράφηκε σε κάμερα στους δρόμους της Φλόριντα! ΒΙΝΤΕΟ
- Ολιγοήμερη άρση κυρώσεων σε ιρανικό πετρέλαιο που βρίσκεται σε δεξαμενόπλοια ενέκριναν οι ΗΠΑ
- Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος στη Χαβάη – Eντολή εκκένωσης για 5.500 κατοίκους, vid
- Περίπου 1.750 πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα μπροστά σε κάδους στον Δ.Θεσσαλονίκης
- Τι μεταδίδεται από το Ιράν για την επίθεση σε αμερικανοβρετανική βάση σε νησί στον Ινδικό Ωκεανό
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά – Σήμερα απολογείται ο 19χρονος που ήταν μαζί με το θύμα
- Κουβέιτ: Επιθέσεις με drones και πυραύλους
- Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Τεχεράνη
- Ο Μ. Θεμιστοκλέους για το νέο ψηφιακό εργαλείο για αξιολόγηση στο ΕΣΥ
- Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down









