Απεργιακό «μπλακ άουτ» – Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό η Αθήνα

Ακινητοποιημένοι πρόκειται να παραμείνουν, την Πέμπτη (26/11), οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου,

καθώς οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Ωστόσο, εξαίρεση αποτελεί το τραμ, τα δρομολόγια του οποίου δεν θα εκτελεστούν μόνο από τις 18:00 έως και τη λήξη της κυκλοφορίας.

Έτσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, οι τελευταίοι συρμοί του τραμ θα αναχωρήσουν ως εξής:

Από Ασκληπιείο Βούλας προς Σύνταγμα στις 15:59.
Από Σύνταγμα προς Ασκληπιείο Βούλας στις 16:26.
Από Σύνταγμα προς 2η Αγ. Κοσμά στις 17:06.
Τα λεωφορεία επισημαίνεται ότι θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ
Σε αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσαν, τη Δευτέρα (23/11), οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ επισημαίνουν πως «δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν αυτή η πανδημία να γίνει “εργαλείο” για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών».

Έτσι, μεταξύ άλλων, τονίζουν το εξής:

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμός της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω ΟΑΕΔ, περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής Σ.Σ.Ε. και άλλων πολλών, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους».
Οι εργαζόμενοι, συντασσόμενοι με τα συνδικάτα, θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, που κήρυξε για τις 26 Νοεμβρίου 2020, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, και διεκδικούν την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης για τη διασπορά της COVID-19 εντός ΣΤΑΣΥ «στο πλαίσιο, που έχουν θέσει όλα τα Σωματεία, με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ COVID-19 με έξοδα της Εταιρείας», καθώς και την προώθηση της διαδικασίας για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Τι θα γίνει με τα αεροπλάνα και τα πλοία
Οι πτήσεις της Aegean και της Olympic Air επανέρχονται ύστερα από την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων (AFISO).

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί