Απεργία: Χωρίς τρένα μέχρι την Παρασκευή – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι σιδηροδρομικοί

Εως και την Παρασκευή οπότε και θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη και καθοριστική συνάντησή τους με τον υπουργό Επικρατείας, ο οποίος ανέλαβε και αρμοδιότητες Μεταφορών για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, Γιώργο Γεραπετρίτη, αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους οι σιδηροδρομικοί.

Κατά συνέπεια τόσο τα δρομολόγια του υπεραστικού όσο και του προαστιακού σιδηροδρόμου θα συνεχίσουν να μην εκτελούνται.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ) μετά τη συνεδρίαση του σημερινού Συμβουλίου Διοικήσεων (μέλη Δ.Σ και Πρόεδροι και Γεν.Γραμματείς των Σωματείων – Μελών της) αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023.

«Η απαίτησή μας γνωστή. Ασφαλής, Ποιοτικός, Δημόσιος Σιδηρόδρομος. Συνεχίζουμε. Είμαστε όλοι μαζί», σημειώνουν.

Οι εργαζόμενοι θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον υπουργό, ενώ – όπως αναφέρουν – μετά τη λήξη της θα επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους καθώς «ο αγώνας μας για την απόδοση ευθυνών και ασφάλεια των μεταφορών δεν τελειώνει εδώ. Το οφείλουμε σε όλους τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα, ως ελάχιστο φόρο τιμής».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο κ. Γεραπετρίτης έδωσε ένα πρώτο πλάνο για την επανεκκίνηση των δρομολογίων των τρένων τονίζοντας ότι αυτό εκτιμά ότι θα έχει γίνει έως το τέλος του μήνα, αλλά μόνο υπό την προυπόθεση της διασφάλισης της ασφαλούς κυκλοφορίας τους.

Προσέθεσε ότι στα μέτρα που συζητιούνται είναι η τοποθέτηση δεύτερου σταθμάρχη και ο περιορισμός του έργου είτε σε επίπεδο δρομολογίων ή συρμών ή και λειτουργούντων σταθμών προκειμένου να εξασφαλιστεί ο δεύτερος σταθμάρχης. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα μέτρα που θα αποφασιστούν θα λάβουν υπόψη τους τις προτάσεις των εργαζομένων, αλλά και των σιδηροδρομικών φορέων.

ethnos/eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί