Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο πρύτανης του ΑΠΘ μετά τη λήξη της 34χρονης κατάληψης

«Θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση».

Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου μετά την εκκένωση της κατάληψης στο Τμήμα Βιολογίας, μετά από 34 χρόνια.

Για γνωστούς τραμπούκους κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν θέση.

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Ένας χώρος εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που βρισκόταν επί δεκαετίες υπό κατάληψη, αποδόθηκε στην ακαδημαϊκή κοινότητα και θα αξιοποιηθεί προς όφελος των φοιτητών.

»Το γεγονός αυτό οδήγησε τους γνωστούς τραμπούκους να απειλούν τη ζωή του Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου και να φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, όπως είχαν συνηθίσει. Είναι μακριά νυχτωμένοι.»

Συνεχίζει δε λέγοντα πως «Η Ελλάδα αλλάζει και στα ελληνικά πανεπιστήμια η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες. Όποιος δεν το αποδεχτεί και συνεχίζει να μηρυκάζει αθλιότητες, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου.

Τέλος καταδικάζει τέτοιες φασιστικές όπως αναφέρει χαρακτηριστικά συμπεριφορές ενώ «θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση».

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του ο πρύτανης του ΑΠΘ είχε τονίσει προς τον πρωθυπουργό όταν εκκενώθηκε η κατάληψη πως «Η μέρα αυτή πιστεύω ότι δε σηματοδοτεί απλώς το τέλος μιας κατάληψης που κράτησε 34 χρόνια, αλλά το τέλος του φόβου και της ντροπής για όσα εδώ και δεκαετίες προσβάλλουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και τον Έλληνα φορολογούμενο».

Είχε εκφράσει δε τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

lifo/ photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί