Οι νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες εντάσσονται όλο και περισσότερο και στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να θέλει να επιτύχει την εύκολη και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.
Συγκεκριμένα, πολύ σύντομα οι επιβάτες δεν θα χρειάζεται πλέον να εκδίδουν χάρτινο εισιτήριο καθώς θα μπορούν να πληρώνουν το αντίτιμο απευθείας μέσω κάρτας.
Ακολουθώντας το παράδειγμα του Παρισιού αλλά και άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, το υπουργείο έχει ξεκινήσει συνεργασία για να «ανοίξει» το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτήριου μέσα από τις τράπεζες.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε όλα τα ΜΜΜ.
Η κίνηση αυτή έχει αρκετά οφέλη τόσο για τον επιβάτη όσο και για τον ΟΑΣΑ καθώς περιορίζοντας τη χρήση των χάρτινων εισιτηρίων που είναι και αρκετά κοστοβόρα γλιτώνει αρκετά χρήματα.
Την απόφαση για κατάργηση του χάρτινου εισιτηρίου πήρε πριν από λίγες ημέρες η Γαλλία και συγκεκριμένα το μετρό του Παρισιού, όπου έπειτα από 120 χρόνια ο υπόγειος της πρωτεύουσας της «πόλης του έρωτα» ανασχηματίζεται και οδηγείται σε ένα ανέπαφο μέλλον.
Στα μηχανήματα εισόδου των επιβατών πλέον αντί για έλεγχο εισιτηρίων γίνεται χρήση smartphones με τα κινητά που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android να εξυπηρετούνται εντός μερικών εβδομάδων για την άμεση πληρωμή του αντίτιμου μέσω κάρτας και τα κινητά της Apple να ακολουθούν το 2023.
Να σημειώσουμε ότι 20 χρόνια πριν η Νέα Υόρκη είχε προχωρήσει πρώτη στην κατάργηση των νομισμάτων στο μετρό ενώ πριν από 10 χρόνια και το Λονδίνο ακολούθησε καταργώντας σχεδόν εντελώς τα «παραδοσιακά» χαρτάκια που εξασφαλίζουν διαδρομές με τα μέσα μεταφοράς της πόλης.
με πληροφορίες newsbomb/ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χειρουργείο από απόσταση 2.400 χιλιομέτρων: Όταν ο γιατρός βρίσκεται σε άλλη χώρα
- Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ από ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο πάνω από το Ισραήλ
- Ιρανός ΥΠΕΞ: «Οι ΗΠΑ θα είναι υπεύθυνες για την κλιμάκωση των ενεργειών μας
- Super League: Πέρασε στην κορυφή η ΑΕΚ και περιμένει το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ
- Ιράν: Κράτη που φιλοξενούν βάσεις των ΗΠΑ δεν θα γνωρίσουν ειρήνη
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα έναν νέο στρατιωτικό συνασπισμό “για την εξάλειψη των καρτέλ”
- Το Ιράν ανακοίνωσε ότι έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν
- Ο Καναδός πρωθυπουργός συνάντησε τη «Σιδηρά Κυρία» της Ιαπωνίας και γιόρτασε τα γενέθλιά της, vid
- Χρυσοχοΐδης: Μεγάλη σημασία έχει η προστασία κρίσιμων υποδομών όπως το νερό και οι τηλεπικοινωνίες
- Λίγο γέλιο μέσα στη μαυρίλα: Επικό ΒΙΝΤΕΟ εν μέσω πολέμου έγινε viral









