Μάλιστα σε συνάντηση σε ξενοδοχείο της πόλης, οι δύο πλευρές συζήτησαν και αντήλλαξαν απόψεις για κοινά θέματα ενδιαφέροντος και προκλήσεις, όπως η πολιτιστική κληρονομιά, ο τουρισμός, το εμπόριο, η βιώσιμη ανάπτυξη, η διαχείριση των απορριμμάτων κ.ά.
Οι Κινέζοι από τη Γουχάν έρχονται για δεύτερη φορά στην Κρήτη, είχαν έρθει ξανά το 2014 και ενδιαφέρονται να ενδυναμώσουν τις σχέσεις μεταξύ των δυο περιοχών. Η πόλη Γουχάν είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Κεντρική Κίνα. Βρίσκεται στα ανατολικά της κοιλάδας Τσιανγκχάν, στις όχθες των ποταμών Γιανγκτσέ και Χαν.
Οι Κινέζοι αυτοδιοικητικοί έδειξαν ενδιαφέρον να ενημερωθούν για τις συνέργειες της Κρήτης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις καλές πρακτικές από τα ευρωπαϊκά προγράμματα που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια Κρήτης.
Η επικεφαλής της κινέζικης αντιπροσωπείας Υe Wenjing ευχαρίστησε για άλλη μια φορά την Κρήτη και την Ελλάδα για την βοήθεια επαναπατρισμού των Κινέζων που βρίσκονταν στη Λιβύη, το 2011 και τόνισε ότι δεν θα το ξεχάσουν ποτέ.
Ο Γιώργος Αλεξάκης παρουσίασε στους Κινέζους την Κρήτη ως «τη μικρή ήπειρο που βρίσκεται μέσα σε ένα νησί» και ως λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (European Green Deal) και την εφαρμογή των 17 Στόχων του ΟΗΕ μέσα από τις Περιφερειακές Στρατηγικές της Κρήτης και την Πολιτική της Έξυπνης Εξειδίκευσης που εφαρμόζεται. Επιπλέον αναφέρθηκε στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί, στα Ευρωπαϊκά Ανταγωνιστικά προγράμματα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης και στα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Συνεργασιών που συμμετέχει.
Η ‘Αννα Καγιαμπάκη, διευθύντρια Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης, ανέλυσε την εφαρμοζόμενη πολιτική για τις Προστατευόμενες Περιοχές του Δικτύου Φύση (Nature) 2000 και παρουσίασε τις οικοσυστημικές υπηρεσίες που προσφέρουν αυτές οι περιοχές στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και η Τζίνα Αποστολάκη και Δέσποινα Ρήγα, συνεργάτες της Περιφέρειας Κρήτης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ – Ουρανία Μωραίτη / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΥΠΕΞ του Ιράν λέει ότι λαμβάνει “μέσω φίλων” μηνύματα από τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ
- Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας
- Δίωξη για ανθρωποκτονία εις βάρος της 77χρονης για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια
- Ο e-ΕΦΚΑ παρουσίασε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα – Ψηφιακή αναβάθμιση για πολίτες και επιχειρήσεις
- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ενέργεια – Ισχυρή σύσταση στα κράτη-μέλη για το Σχέδιο Δέκα Σημείων
- Το Ιράν έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις, σύμφωνα με τον Πεζεσκιάν
- Δεν είναι… νυχτερινό κλαμπ, αλλά αυτοκινητόδρομος στην Κίνα, Vid
- Οι ΗΠΑ εμπρός σε ένα μεγάλο δίλημμα – Τι θα πράξουν;
- Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική αύριο, κλειστά τα νυχτερινά – Ισχυρές συστάσεις
- Χρ. Κέλλας: Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για τη στήριξη των αγροτών









