• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αντικαπνιστικός νόμος: Γιατροί και υπάλληλοι πιάστηκαν να καπνίζουν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας

Αντικαπνιστικός νόμος: Γιατροί και υπάλληλοι πιάστηκαν να καπνίζουν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας

Σε πλήρη εφαρμογή είναι ο αντικαπνιστικός νόμος με τους ελέγχους να επεκτείνονται στους δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας.

Οι έλεγχοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για το αν τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος διεξάγονται σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κέντρα ψυχικής υγείας, Κέντρα Ημέρας-ξενώνες-οικοτροφεία κ.α

Στις 41 νοσηλευτικές μονάδες-κέντρα υγείας των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης που ελέγχθηκαν, βρέθηκαν να καπνίζουν σε εσωτερικό χώρο 24 άτομα (επισκέπτες, συνοδοί και υπάλληλοι που ανήκουν στο ιατρικό, διοικητικό, εργαστηριακό και τεχνικό προσωπικό).

Ο αντικαπνιστικός νόμος πάντως φαίνεται πως εφαρμόζεται σε αρκετές μονάδες καθώς δεν βρέθηκε κανένας καπνιστής σε δύο νοσηλευτικές μονάδες της Λάρισας, σε έξι νοσηλευτικές μονάδες-κέντρα υγείας του Ρεθύμνου, σε 13 νοσηλευτικές μονάδες-κέντρα υγείας της Τρίπολης και σε 10 φορείς υγείας της Πάτρας.

Σε αυτή τη φάση οι έλεγχοι περιορίστηκαν στην παροχή οδηγιών και σε συστάσεις σχετικά με την ορθή εφαρμογή του αντικαπνιστικού, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επιβολή προστίμων και η αναζήτηση των προβλεπόμενων πειθαρχικών ευθυνών.

Πηγή: newsit