Αντιδράσεις κατοίκων του κέντρου της Αθήνας: “Δημιουργούνται γειτονιές στην Αθήνα με πιάτσες ναρκωτικών” (ΦΩΤΟ)

Έντονες αντιδράσεις κατοίκων του κέντρου της Αθήνας προκάλεσε η δημιουργία νέας δομής του ΟΚΑΝΑ για την στέγαση και φιλοξενία τοξικομανών.

Η δομή δημιουργείται επί της οδού Σούρμελη 4 και ο σύλλογος κατοίκων Αγίου Παύλου -Σταθμού Λαρίσης κάνει λόγο για «νέα πιάτσα ναρκωτικών» στη συνοικία τους.

Ο σύλλογος έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από το σημείο, και τις περιγράφει ως σοκαριστικές.

φωτό Εξωραϊστικός Σύλλογος του Αγίου Παύλου-Σταθμού Λαρίσσης
φωτό Εξωραϊστικός Σύλλογος του Αγίου Παύλου-Σταθμού Λαρίσσης

Μάλιστα όπως λέει ανακοίνωση του συλλόγου: «Εν μέσω μάλιστα lockdown, αποδεικνύουν τη μεθοδευμένη πολιτική επιλογή για την γκετοποίηση και καταστροφή στις ιστορικές γειτονιές του Κέντρου της Αθήνας. Η απόφαση δημιουργίας μίας ακόμα νέας δομής φιλοξενίας ναρκομανών κοντά στην οδό Σουρμελή και Αχαρνών αποδεικνύει το αυτονόητο και προκαλεί την οργή φορέων και κατοίκων, όπως ο ιστορικός Εξωραϊστικός Σύλλογος του Αγίου Παύλου-Σταθμού Λαρίσσης. Θεωρείται δεδομένο ότι θα επηρεάσει αρνητικά περιοχές όπως τον Άγιο Παύλο, την Ομόνοια, την πλατεία Βάθης, το Μεταξουργείο, τον Άγιο Κωνσταντίνο, το Μουσείο-Ιουλιανού, τα Εξάρχεια, την πλατεία Βικτωρίας, το Πεδίον του Άρεως, την Αχαρνών, τον Άγιο Παντελεήμονα».

Η ανακοίνωσή τους:

Το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας με τον ΟΚΑΝΑ και την ανοχή του Δήμου Αθηναίων, με αυτόν τους τον σχεδιασμό, ολοκληρώνουν την Γκετοποίηση της συνοικίας μας. Μετά την παρόμοια δομή που λειτουργεί από το  Δήμο Αθηναίων, στην οδό Χαλκοκονδύλη 41, με όλα τα προβλήματα συγκέντρωσης και περιφοράς των τοξικομανών έξω από τη δομή αλλά και τους γύρω δρόμους, μια νέα δομή δημιουργείται από τον ΟΚΑΝΑ σε απόσταση 300 μέτρων, στην οδό Σουρμελή 4.

Δομές μοναδικές στην Αττική, σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή με δομές και δίπλα από τις πιάτσες διακίνησης ναρκωτικών, πιάτσες που έχουν δημιουργηθεί εδώ και πολλές δεκαετίες από τον άστοχο σχεδιασμό του ΟΚΑΝΑ στην πρόληψη, χρήση ναρκωτικών και αποτοξίνωσης.

Ο νέος σχεδιασμός δημιουργίας τέτοιας δομής σε επιβαρυμένη περιοχή, νομιμοποιεί τις πιάτσες διακίνησης και συσσώρευσης από χρήστες και εμπόρους, από όλα τα σημεία της Αττικής.

ΚΑΤΑΓΓΈΛΟΥΜΕ αυτόν τον σχεδιασμό και θα αντιδράσουμε δυναμικά στην ύπαρξη αυτής της δομής που θα λειτουργήσει δίπλα από τα Δημοτικά μας σχολεία 51ο , 54ο και 55ο , το 4ο Γυμνάσιο, το 4ο  και 42ο Λύκειο, το 35ο και 34ο Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακό σταθμό καθώς και δίπλα από τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ παιδική χαρά της συνοικίας μας.

Εαν ο ΟΚΑΝΑ καταλήξει στη λειτουργία αυτής της δομής με την αδειοδότηση του Δήμου Αθηναίων στην οδό Σουρμελή 4, θα αναλάβουν την ευθύνη για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και των παιδιών των γύρω σχολείων από την παραβατική συμπεριφορά των χρηστών αλλά και διακινητών που θα περιφέρονται, θα συνδιαλέγονται στους δρόμους της συνοικίας μας, μετά την διανυκτέρευση τους στην εν λόγω δομή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας κου Βασίλη Κικίλια,καθώς και όλων των βουλευτών της Α΄ Αθήνας για τον άστοχο σχεδιασμό του ΟΚΑΝΑ που δημιουργεί γειτονιές στην Αθήνα με πιάτσες ναρκωτικών.

Ταυτόχρονα ΖΗΤΑΜΕ οι Δημοτικές παρατάξεις και ο Δήμαρχος κ. Μπακογιάννης να μην επιτρέψουν οποιαδήποτε άδεια λειτουργίας μιας τέτοιας δομής, που απαξιώνει, γκετοποιεί και υποβαθμίζει τη συνοικία μας. 

photo Εξωραϊστικός Σύλλογος του Αγίου Παύλου-Σταθμού Λαρίσσης

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί