Άνθρωποι της εστίασης για διαχωρισμούς εμβολιασμένων και μη: «Το πρόβλημα θα το έχουμε μόλις χειμωνιάσει» – ΒΙΝΤΕΟ

Την ανάγκη για νέα δέσμη μέτρων στήριξης της εστίασης υπογράμμισε στο ΜΕGA Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο, τα προβλήματα στην εστίαση – η οποία στους εσωτερικούς χώρους μπορεί να δέχεται μόνο εμβολιασμένους – θα εμφανιστούν όταν κρυώσει ο καιρός.

«Ο κλάδος μπορεί και δουλεύει ακόμα στους εξωτερικούς χώρους. Το πρόβλημα θα είναι εμφανές και θα έχουμε επιπτώσεις από όταν θα χειμωνιάσει. Τα προβλήματα θα μεγεθύνονται το επόμενο εξάμηνο» τόνισε, κάνοντας λόγο ότι η εστίαση υφίσταται τεράστιο κόστος και για αυτό «θα έπρεπε να έχουν ανακοινωθεί μέτρα στήριξης του κλάδου».

Όσον αφορά στα μέτρα στήριξης, ο Γιώργος Καββαθάς, σημείωσε, ότι οι άνθρωποι της εστίασης ζητούν επιδότηση ενοικίου, δυνατότητα αναστολή σύμβασης εργασίας και ενίσχυση στο θέμα της ρευστότητας τους.

Ακόμα, έκανε λόγο ότι «τα μέτρα του πρωθυπουργού για την ενέργεια είναι θετικά, αλλά δεν επουλώνουν τις πληγές», ενώ όπως είπε το 22% των επιχειρήσεων εστίασης αύξησε τις τιμές εξαιτίας της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών.

(ΦΩΤΟ: Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί