Την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση του Έβρου έπρεπε να ταχθεί με το μέρος των παράτυπων μεταναστών και των προσφύγων που ήθελαν να εισέλθουν στη χώρα μας διατύπωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, κατά την διάρκεια παρέμβασης του σε εκδήλωση με θέμα την ενσωμάτωση των μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Το γεγονός πως η ηγεσία του κόμματος και ο Αλέξης Τσίπρας υποχρεώθηκαν πέρυσι τέτοιο καιρό να προσχωρήσουν στην πατριωτική γραμμή της κυβέρνησης, που αντιμετώπισε με σκληρό τρόπο τους «εισβολείς» στα σύνορα της χώρας και δεν υιοθέτησε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, κατά το κ. Φίλη ήταν μια κίνηση μακριά από τα ιδεωδη της Αριστεράς, δηλαδή τον «διεθνιστικό αλτρουϊσμό», που ο ίδιος την στηλίτευσε με την εξής φράση: «Στον Έβρο κατάπιαμε τη γλώσσα μας και υπολογίσαμε το πολιτικό κόστος».
Την επισήμανση του αυτή, όπως ακούγεται στο επίμαχο ηχητικό απόσπασπα που αποκάλυψε η εκπομπή Secret του «Παραπολιτικά 90,1» με τον Παναγιώτη Τζένο, την χειροκρότησε, δηλώνοντας «ανακουφισμένη», η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου, που συμμετείχε στην ίδια εκδήλωση.
«Να είσαι καλά βρε Νίκο, με ανακουφίζεις τρομερά με αυτό που λες», σχολίασε για να της απαντήσει ο Νίκος Φίλης: «Μα το ζω. Τι να κάνουμε».
meaculpa. gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Συναγερμός στη Χίο: Καθυστέρηση απόπλου του «Θαλασσίτης» μετά από καταγγελία για εκρηκτικό μηχανισμό
- Πυρκαγιά στον Άγιο Ονούφριο Μαγνησίας – Επιχειρούν 33 πυροσβέστες
- Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Τσάρλι Κερκ στην Αριζόνα όπου θα μιλήσει ο Τραμπ, vid
- Τζόρτζια Μελόνι – «Ο θάνατος του Τσάρλι Κερκ προκάλεσε αγανάκτηση και προβληματισμό»
- Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μυρτόφυτο Παγγαίου Καβάλας
- Το Τελ Αβίβ απορρίπτει τη “μονομερή” δήλωση αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους
- Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων
- Συρία: Κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 Οκτωβρίου
- Χαμός στο παρασκήνιο! Τι φέρεται να προωθείται τις ΗΠΑ
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΕΦΥΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΜΟΛΟΓΑ

ΣΥΜΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
