Την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση του Έβρου έπρεπε να ταχθεί με το μέρος των παράτυπων μεταναστών και των προσφύγων που ήθελαν να εισέλθουν στη χώρα μας διατύπωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, κατά την διάρκεια παρέμβασης του σε εκδήλωση με θέμα την ενσωμάτωση των μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Το γεγονός πως η ηγεσία του κόμματος και ο Αλέξης Τσίπρας υποχρεώθηκαν πέρυσι τέτοιο καιρό να προσχωρήσουν στην πατριωτική γραμμή της κυβέρνησης, που αντιμετώπισε με σκληρό τρόπο τους «εισβολείς» στα σύνορα της χώρας και δεν υιοθέτησε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, κατά το κ. Φίλη ήταν μια κίνηση μακριά από τα ιδεωδη της Αριστεράς, δηλαδή τον «διεθνιστικό αλτρουϊσμό», που ο ίδιος την στηλίτευσε με την εξής φράση: «Στον Έβρο κατάπιαμε τη γλώσσα μας και υπολογίσαμε το πολιτικό κόστος».
Την επισήμανση του αυτή, όπως ακούγεται στο επίμαχο ηχητικό απόσπασπα που αποκάλυψε η εκπομπή Secret του «Παραπολιτικά 90,1» με τον Παναγιώτη Τζένο, την χειροκρότησε, δηλώνοντας «ανακουφισμένη», η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου, που συμμετείχε στην ίδια εκδήλωση.
«Να είσαι καλά βρε Νίκο, με ανακουφίζεις τρομερά με αυτό που λες», σχολίασε για να της απαντήσει ο Νίκος Φίλης: «Μα το ζω. Τι να κάνουμε».
meaculpa. gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέος χαμός στη Βουλή: Έντονη αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου-Κυβέρνησης
- Ο Ιρανός πρόεδρος επιβεβαίωσε τον θάνατο του Υπ. Πληροφοριών Ισμαΐλ Χατίμπ
- Ποιό είναι το «28ο καθεστώς» για την Ε.Ε. που ανακοίνωσε η Φον ντερ Λάιεν
- «Τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτηρίζει η Ρωσία την επίθεση σε ρωσικό πλοίο στη Μεσόγειο
- Προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά
- Γ.Γ. ΝΑΤΟ: Οι σύμμαχοι συζητούν τρόπους για να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ
- Νέες εκρήξεις στο Τελ Αβίβ μετά την εκτόξευση ιρανικών πυραύλων
- Ουκρανία: Θέλουν να ρίξουν και ανθρωποειδή ρομπότ στο μέτωπο κατά της Ρωσίας – Vid
- Βρετανία για Ιράν: Εκνευριστική η έλλειψη σχεδίου από ΗΠΑ και Ισραήλ
- Η ΔΟΑΕ επιβεβαίωσε το πλήγμα σε πυρηνικό σταθμό του Ιράν









