“Αντάρτικο” ετοιμάζουν οι έμποροι σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη- Αγανάκτησαν- ‘Θα ανοίξουμε ακόμα και με πρόστιμα’! vid

Μετά την αναστολή του ανοίγματος του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη οι έμποροι ετοιμάζουν "αντάρτικο" αγανακτισμένοι.

Οι έμποροι της Πάτρας, μετά την αναστολή ανοίγματος του λιανεμπορίου στην Αχαΐα αγανακτισμένοι δηλώνουν ότι θα ανοίξουν τα καταστήματά τους.

Σύμφωνα με το thebest, ο πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος δήλωσε πως οι καταστηματάρχες σκοπεύουν, με βάση τις μέχρι τώρα αντιδράσεις, να ανοίξουν τα καταστήματά τους με τα μέτρα που ισχύουν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Μάλιστα ο κ. Ζαφειρόπουλος αναρωτήθηκε: “Με ποια λογική ανοίγει η Αθήνα η οποία είναι κατακόκκινη επιδημιολογικά, αλλά όχι η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη;” .

Ενημέρωσε επίσης ότι αύριο, Κυριακή, οι έμποροι θα συναντηθούν στο Επιμελητήριο Αχαΐας με τον υφυπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο οποίος έρχεται στην Πάτρα, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο και θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Κ. Πελετίδη στο Δημαρχείο στις 09:00 και, αμέσως μετά θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εμπόρων, στο Επιμελητήριο.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος είπε ότι οι καταστηματάρχες θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, χωρίς την παρουσία υπαλλήλων, προκειμένου να τους προστατεύσουν στην περίπτωση “ευτράπελων”.

Αλλά το ίδιο κλίμα επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη.

Οι έμποροι στην Πολίχνη βγήκαν έξω για να διαμαρτυρηθούν στην οδό Μαυρομιχάλη. Είναι αποφασισμένοι να ανοίξουν παρά το όποιο κόστος των προστίμων, τα καταστήματά τους, όπως λένε, αφού πάλι χρεώθηκαν, αγοράζοντας προϊόντα μετά τις υποσχέσεις για άνοιγμα από την κυβέρνηση. Όπως λένε δεν αντέχουν με τις υποχρεώσεις να τρέχουν.

Στην ίδια απόφαση προσανατολίζεται και ο Εμπορικός Σύλλογος της Θεσσαλονίκης, που αναμένεται να βγάλει απόφαση το απόγευμα, μετά από έκτακτη συνεδρίαση.

Μετά την αγανάκτηση και την κινητοποίηση του εμπορικού κόσμου, αύριο θα μεταβεί και στη Θεσσαλονίκη κυβερνητικό κλιμάκιο, ώστε να εξετάσει την κατάσταση από κοντά.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί