Άνοιξε η Λεωφόρος Συγγρού, 13 ώρες μετά την έκρηξη- Tι συνέβη-«Κλειδί» η μαρτυρία του τραυματία (vid)

Ανοιξε λίγο πριν τις 21:00, η λεωφόρος Συγγρού, που παρέμενε κλειστή λόγω της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, 26 Ιανουαρίου σε κτίριο.

Η κεντρική οδική αρτηρία της Αθήνας δόθηκε στην κυκλοφορία 13 ώρες μετά την έκρηξη η οποία σημειώθηκε σε εξαώροφο κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού 3, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα, όπου τραυματίστηκε σοβαρά και ένας 78χρονος.

Γιατί έγινε η έκρηξη στη Λεωφόρο Συγγρού
Η έκρηξη σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, όπου είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτίριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατοικείται, καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

Ακολούθησε μικρής έκτασης πυρκαγιά, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική και συγκεκριμένα από 18 πυροσβέστες που έφτασαν εκεί με 6 υδροφόρα οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Ωστόσο, από το ωστικό κύμα της σφοδρής έκρηξης υπέστη σοβαρές ζημιές όλο το κτίριο, στο ισόγειο του οποίου υπάρχει κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, καθώς και το απέναντι κτίριο, τόσο σε τζάμια όσο και σε τοίχους. Τζάμια έσπασαν σε απόσταση 200 μέτρων σε κτίρια αλλά και σε δύο αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, δεν έχει εντοπιστεί κάτι που να θεωρείται ύποπτο και ως εκ τούτου έχει απομακρυνθεί το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής, δεν προκύπτει να υπήρξε διαρροή φυσικού αερίου. Στο κτίριο υπάρχει μεν παροχή, αλλά σε άλλους ορόφους. Δεν αποκλείουν να έχει γίνει έκρηξη φιάλης υγραερίου, η οποία να λειτούργησε ως ντόμινο με την παροχή φυσικού αερίου και αντίστροφα.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους της έκρηξης αλλά και του ωστικού κύματος που δημιουργήθηκε είναι και το γεγονός ότι εν κινήσει ταξί που περνούσε από το σημείο την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, διαλύθηκε! Οι φωτογραφίες είναι πράγματι σοκαριστικές.

Μάλιστα, αναφέρεται πως ο οδηγός του ταξί σώθηκε επειδή είχε κλειστά τα τζάμια, αλλιώς μπορεί και να είχε σκοτωθεί ή να είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Σημειώνεται πως οι έρευνες παραμένουν σε εξέλιξη τόσο από το Ειδικό Κλιμάκιο Αερίου όσο και από την Αστυνομία.

Τι κατέθεσε ο τραυματίας στις Αρχές
Όπως μετέδωσε το OPEN για τον τραυματία από την έκρηξη στη Λεωφόρο Συγγρού, πρόκειται για τη μοναδική μαρτυρία από εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με ό,τι υποστήριξε ο ίδιος στους πυροσβέστες, πριν από μερικές ημέρες είχε διαπιστώσει μια έντονη οσμή αερίου, αλλά δεν είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία. Σήμερα το πρωί, μόλις σηκώθηκε, πάτησε τον διακόπτη για να ανοίξει το φως στο σπίτι όπου διέμενε και εκείνη τη στιγμή έγινε η έκρηξη.

Ο τραυματίας αναμένεται να δώσει νέα κατάθεση, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.


iefimerida/ photo intime

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί