Διαφοροποιείται το ελάχιστο απαιτούμενο ύψος ανδρών και γυναικών για την εισαγωγή στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας που μέχρι σήμερα ορίζονταν ενιαία στο 1,70. Με νομοσχέδιο που εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση, το ελάχιστο απαιτούμενο ύψος ορίζεται για τους άνδρες στο 1,70 και για τις γυναίκες στο 1,63.
Η συγκεκριμένη τροποποίηση έρχεται μετά και από την απόφαση του ΣτΕ το περασμένο καλοκαίρι που έκρινε αντισυνταγματικό το ενιαίο κριτήριο, καθώς σύμφωνα με στοιχεία μόνο το 19% των Ελληνίδων διαθέτουν ανάστημα από 1,70 και πάνω, κάτι που σημαίνει πως μέχρι πρόσφατα αποκλείονταν από τις σχολές το… 81%.
Η πρόβλεψη του νομοσχεδίου αναφέρει: «Εισάγεται διαφοροποίηση μεταξύ ανδρών και γυναικών υποψηφίων για πρόσληψη στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, ως προς το ελάχιστο απαιτούμενο ανάστημα, το οποίο είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και ένα μέτρο και εξήντα τρία εκατοστά (1,63 μ.) για τις γυναίκες».
(dikaiologitika – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο χώρο εργοστασίου στα Άνω Πατήσια
- Η ανάρτηση της Κίμπερλι Γκιλφόϊλ με τον Γιώργο Γεραπετρίτη
- Αναβίωσε στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου Βελβεντού το έθιμο της λουκανικοφαγίας
- Άνδρας στη Σιβηρία πήγε να ξεπαγώσει το αμάξι του…και το πυρπόλησε! ΒΙΝΤΕΟ
- Μ. Χρυσοχοΐδης: Διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας
- Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν προειδοποιεί ότι μια επίθεση κατά του ανώτατου ηγέτη θα ήταν κήρυξη πολέμου
- Ο Ρούτε δηλώνει ότι μίλησε στον Τραμπ για “την κατάσταση ασφαλείας” στη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Απίστευτο! Ο Ινδός αστροναύτης Shubhanshu Shukla πήρε μαζί του στο διάστημα… υφαντά από τη χώρα του, vid
- Το ρομποτικό άλογο μπαίνει στην παραγωγή…και δεν είναι σενάριο ταινίας! vid
- Ανάμεσα σε πολιτικές «συμπληγάδες» ηγέτες της Ευρώπης









