Στις 27 Απριλίου θα ξεκινήσει το σταδιακό άνοιγμα των δικαστηρίων στη χώρα καθώς η Δικαιοσύνη θα είναι ο πρώτος κλάδος που θα βγει από την καραντίνα λόγω κορονοϊού.
«Θα ανοίξει πρώτη η Δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Πέτσας, την Τρίτη.
Πώς θα γίνει το άνοιγμα των δικαστηρίων
Τα Υποθηκοφυλακεία, Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία θα είναι αυτά που θα ανοίξουν πρώτα, στις 27 Απριλίου, όπως είπε ο κ. Πέτσας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, διευκρίνισε ότι το άνοιγμα των δικαστηρίων ξεκινά με τις διαδικασίες των συναινετικών προσημειώσεων στα Ειρηνοδικεία, Πρωτοδικεία και τις διαδικασίες ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν αναγκαστικές προσημειώσεις, συντηρητικές κατασχέσεις και εξαλείψεις προσημειώσεων στα Πρωτοδικεία.
Σημειώνεται ότι για την ελαχιστοποίηση του συγχρωτισμού η διαδικασία συναινετικών προσημειώσεων θα γίνεται μέσω των γραμματειών χωρίς τη συμμετοχή διαδίκων.
Το ωράριο λειτουργίας των υποθηκοφυλακείων
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την καραντίνα, τα υποθηκοφυλακεία λειτουργούσαν από τις 9:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.
Αυτό αναμένεται να είναι και το ωράριο λειτουργίας με το άνοιγμά τους στις 27 Απριλίου.
Τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα των δικαστηρίων
Η δεύτερη φάση του ανοίγματος των δικαστηρίων θα αφορά τις διαδικασίες, ειδικές και τακτικές, με δήλωση, χωρίς την συμμετοχή των διαδίκων, όπως εξήγησε ο κ. Τσιάρας.
Τα επόμενα βήματα αφορούν την επαναλειτουργία του Συμβουλίου της Επικρατείας, την πανελλαδική επαναλειτουργία των Διοικητικών Πρωτοδικείων και Εφετείων, τις διαδικασίες ενώπιον του Αρείου Πάγου και των Εφετείων και τέλος την επανέναρξη της τακτικής διαδικασίας ενώπιον των Μονομελών και Πολυμελών Ποινικών και Αστικών δικαστηρίων.
Ο κ. Τσιάρας διευκρίνισε, ωστόσο, ότι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την άρση των περιορισμών θα εκπονείται σε συνεργασία με την ειδική ομάδα λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και θα δημοσιοποιείται εγκαίρως από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
(sputniknews – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- J. Cowan: O καμεραμάν που καταγράφει τις στιγμές των αθλητών στον πάγο κάνοντας πατινάζ, vid
- Ο βασιλιάς Κάρολος στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου μετά τη σύλληψη του αδελφού του, vid
- Μπουρκίνα Φάσο: Τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον δασοφυλάκων
- Κουρτουά: Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ έγινε συνιδιοκτήτης με τον Τζόκοβιτς στη γαλλική Λε Μαν
- ΕΛΑΣ: Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα
- ΗΠΑ: Η δημοσκόπηση που προκαλεί ενδιαφέρον μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις με τους «φάκελους Έπσταϊν»
- “Καμπανάκι” από την ESET: 6 στα 10 παιδιά χρησιμοποιούν chatbots AI – Ποιοι είναι οι κίνδυνοι
- Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών στη Ρόδο – Πάνω από 700.000 ευρώ η αξία της κοκαΐνης
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους 56χρονη που καταγγέλθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου
- Γάζα: Η Ινδονησία αναλαμβάνει την υποδιοίκηση της Δύναμης Σταθεροποίησης
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΠΟΚΡΙΕΣ
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ
ΕΝΑΕΡΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΕΚΑΒ
ΤΡΟΦΙΜΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΕΜΠΟΡΙΟ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ









