“Βασικός στόχος είναι να συνδυάσουμε την άριστη εμπειρία των επισκεπτών με τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας τους, καθώς και της υγείας των εργαζομένων” αναφέρει η ανακοίνωση
Την Παρασκευή 5 Ιουνίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει ξανά τις πόρτες του και υποδέχεται τους επισκέπτες, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας τους.
Το κοινό μπορεί και πάλι να απολαύσει το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος κάνοντας την προκράτησή του στην αρχική σελίδα του snfcc.org. Οι προκρατήσεις άνοιξαν χθες Τετάρτη 3 Ιουνίου και ήδη το κοινό έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον.
Η πρόσβαση παραμένει πλήρως ελεύθερη, χωρίς να χρειάζεται προκράτηση, για τους άνω των 65 ετών, τα ΑμεΑ και τις εγκύους, καθώς και για έναν συνοδό τους, προσφέροντας τους τη δυνατότητα να κάνουν τη βόλτα σε έναν από τους λίγους υπαίθριους δημόσιους χώρους όπου η υγεία τους θα είναι προστατευμένη με τα μέτρα που λαμβάνονται.
Το άνοιγμα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και των υπαίθριων χώρων γίνεται επί τη βάσει του ειδικού σχεδίου που εκπονήθηκε από το ΚΠΙΣΝ και εγκρίθηκε από την ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
Το σχέδιο αυτό ακολουθεί τους κανόνες που έχουν υιοθετηθεί από όλους τους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας στη χώρα μας και διεθνώς.
«Ο βασικός στόχος του ΚΠΙΣΝ για την επόμενη περίοδο είναι να συνδυάσουμε την άριστη εμπειρία των επισκεπτών με τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας τους, καθώς και της υγείας των εργαζομένων μας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή το ΚΠΙΣΝ και προσθέτει:
«Oι προκρατήσεις είναι ένα απαραίτητο μέτρο για τον περιορισμό του πολύ μεγάλου αριθμού επισκεπτών που οδηγεί αναπόφευκτα σε επικίνδυνο συνωστισμό είτε στο Πάρκο είτε στις εισόδους του. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το 2019 είχαμε 6,3 εκατομμύρια επισκέψεις, πολύ πάνω και από την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη πριν την παράδοσή του ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία. Ενδεικτικά, τον Μάιο 2019 είχαμε 530.000 επισκέψεις και τον Ιούνιο 2019 641.000 επισκέψεις. Ιδιαίτερη δυσκολία παρουσιάζει το διάστημα 18:00 – 20:00, στο οποίο, τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου του 2019, ο ρυθμός άφιξης των επισκεπτών ξεπερνούσε τους 2.000 την ώρα. Αισιοδοξούμε και ανυπομονούμε η πορεία της δημόσιας υγείας στη χώρα μας να συνεχίσει να βελτιώνεται ώστε να μπορέσουμε σύντομα να χαλαρώσουμε ή και να καταργήσουμε τους περιορισμούς για να υποδεχθούμε και πάλι το κοινό όπως ακριβώς πριν μερικούς μήνες».
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρομπότ δίνει δυνατή κλωτσιά…στον άνθρωπο χειριστή του και τον “διπλώνει”, vid
- Το είδαμε κι αυτό! Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί… στο μέτωπο, vid
- Γερμανία: 4 στους 5 πολίτες υπέρ της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος
- Τρελό βίντεο: Δεν θα πιστεύετε που βγάζει αυτό το παράθυρο ξενοδοχείου!
- Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες
- Βραζιλία: Χειρουργήθηκε ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου για την αντιμετώπιση επίμονου λόξυγγα
- Ποιές 30 παροχές ήρθαν για να μείνουν και το 2026 – Ποιούς αφορούν
- Έρχεται νέα ταινία που θα γυριστεί στην Ελλάδα – Το best seller βιβλίο και η ανασκαφή
- Πάτρα: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για πώληση αλκοόλ σε τρεις ανήλικους
- Το επικό ΒΙΝΤΕΟ με τον Πούτιν «αγιοβασίλη» να… μοιράζει δώρα σε ηγέτες
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΟΡΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ









