• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανοίγει μεγάλο θέμα! Είναι αξιόπιστα τα τεστ για τον κορωνοϊό;;; Ιδού τι είπε ο ΕΟΔΥ για το κρουαζιερόπλοιο

Ανοίγει μεγάλο θέμα! Είναι αξιόπιστα τα τεστ για τον κορωνοϊό;;; Ιδού τι είπε ο ΕΟΔΥ για το κρουαζιερόπλοιο

Mein Schiff 6
Καλά είναι τα νέα από το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» καθώς βγήκαν αρνητικά και τα τρίτα τεστ για κορωνοϊό στους 12 ναυτικούς που είχαν βρεθεί αρχικά οριακά θετικοί σε μοριακό έλεγχο στον οποίο είχαν υποβληθεί στην Κρήτη.

Ο έλεγχος είχε γίνει σε εργαστήριο με το οποίο ήταν συμβεβλημένη η ναυτιλιακή εταιρεία που ανήκει το πλοίο.

Οι επικεφαλής του πλοίου ενημέρωσαν χθες τον ΕΟΔΥ για την ύπαρξη των θετικών αποτελεσμάτων όμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ εκτίμησαν ότι έπρεπε να επαναληφθούν τα τεστ καθώς μπορεί να ήταν ψευδώς θετικά δεδομένου ότι ήταν πολύ χαμηλό το ιικό φορτίο το οποίο ανιχνεύθηκε στα δείγματα.

Στη συνέχεια η εταιρεία επανέλαβε τα τεστ εν πλω τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά.

Πριν από λίγο, δημοσιογράφο ρώτησαν τον κ. Δερμιτζάκη, αν τα τεστ για τον κορωνοϊό είναι τελικά αξιόπιστα, καθώς το εν λόγω περιστατικό προβλημάτισε τους πάντες και σίγουρα αφήνει πεδίο αμφισβήτησης πάνω στον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων.

Σήμερα το πρωί όταν έφτασε το πλοίο στον Πειραιά συνεργείο του ΕΟΔΥ πήρε εκ νέου δείγματα από τους 12 ναυτικούς και υλικό από τις επιφάνειες του πλοίου προκειμένου να γίνει νέος μοριακός έλεγχος που θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει ότι τα κρούσματα αυτά είναι όντως αρνητικά.

Τελικά, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τα τεστ βγήκαν και πάλι αρνητικά, ενώ αυτή την ώρα αρχίζουν rapid test στις στενές επαφές των 12.

photo video screenshot