Ανοίγει η πλατφόρμα για τα χαμηλότοκα δάνεια (βίντεο)

Χαμηλότοκα δάνεια από το Δημόσιο ύψους 1 δισ. ευρώ θα μπορούν να λάβουν οι μικρές επιχειρήσεις, με τη σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ να ανοίγει τις επόμενες ώρες. Οι ενισχύσεις θα καταβληθούν από το Taxis απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και οι πληρωμές αναμένεται να ξεκινήσουν από το τέλος Απριλίου. Τα κριτήρια για το ύψος […]

Χαμηλότοκα δάνεια από το Δημόσιο ύψους 1 δισ. ευρώ θα μπορούν να λάβουν οι μικρές επιχειρήσεις, με τη σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ να ανοίγει τις επόμενες ώρες.

Οι ενισχύσεις θα καταβληθούν από το Taxis απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και οι πληρωμές αναμένεται να ξεκινήσουν από το τέλος Απριλίου.

Τα κριτήρια για το ύψος του ποσού που θα λάβει κάθε επιχείρηση θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί αφού κλείσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων, η προθεσμία της οποίας λήγει στις 10 Απριλίου.

Τα δάνεια θα αποτελούν βεβαιωμένη οφειλή στην εφορία και θα μπορούν να επιστραφούν στο δημόσιο εν μέρει ή στο σύνολό τους σε βάθος πενταετίας και σε τέσσερις τέσσερις ισόποσες δόσεις αλλά θα υπάρχει και περίοδος χάριτος ενός έτους.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή φόρου που θα μετατραπεί σε δάνειο, θα φθάσει το 1 δισ. ευρώ και θα χορηγηθεί τον Απρίλιο με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με προσωπικό από 1 έως 500 εργαζόμενους

-Χορήγηση απευθείας από το κράτος, μέσω του Taxis

-Η ενίσχυση θα είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και μη συμψηφιστέα

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται θα πρέπει να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και με την προϋπόθεση να διατηρήσουν τις θέσεις απασχόλησης.

megatv.com / photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί