Ανεμβολίαστοι: Αυτά τους ετοιμάζει η κυβέρνηση, την επόμενη εβδομάδα οι εισηγήσεις

Τα επικρατέστερα σενάρια

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ, θα υπάρξει περαιτέρω προσωρινή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που εξακολουθούν να υφίστανται,, ενώ σιγά-σιγά θα εφαρμόζονται τα προνόμια σε εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με τα νέα σχέδια που είναι πάνω στον τραπέζι η κυβέρνηση θα εισηγηθεί να αυξηθεί σε έναν πελάτη ανά 16 τ.μ. η χωρητικότητα μέσα στα καταστήματα του λιανικού εμπορίου. Ως τώρα επιτρεπόταν 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θα ζητήσει την έγκριση των επιστημόνων προκειμένου οι ανεμβολίαστοι τουρίστες από τρίτες χώρες και την ΕΕ να εισέρχονται πια με αρνητικό rapid test και όχι αρνητικό μοριακό τεστ, ενώ θα εναρμονιστεί η Ελλάδα με κοινοτική σύσταση που εξαιρεί των τεστ τα παιδιά κάτω των 12 ετών που ταξιδεύουν. Στην αρχή ζητούσε από 6 ετών και πάνω.

Όπως μεταδίδεται, την επόμενη εβδομάδα, η Κυβέρνηση θα παρουσιάσει δημόσια τις εισηγήσεις της επιτροπής βιοηθικής για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων ομάδων εργαζομένων και τις διευκολύνσεις των πλήρως εμβολιασμένων.

Τα επικρατέστερα σενάρια για τα προνόμια στους εμβολιασμένους, σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι η απαλλαγή τους από τα self test και η αύξηση της χωρητικότητας σε κλειστούς χώρους έως το 100% για πλήρως εμβολιασμένους, κάτι που θα βάλει σκέψεις τους εστιάτορες και λοιπούς επιχειρηματίες της εστίασης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί