Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συζήτησε το πρωί της Τρίτης με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων και εργοδοτικών οργανώσεων, τα επικείμενα κυβερνητικά μέτρα σχετικά με την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.
«Οι εν λόγω εξαγγελίες αναδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ιδιοτελή στάση, διότι δεν είπε τίποτα από όλα αυτά πριν τις εκλογές, αλλά ήρθε εκ των υστέρων και ανακοίνωσε αυτό το οριζόντιο μέτρο. Και, βέβαια, αναδεικνύει και την κυβερνητική ανικανότητα, όταν σε μια εποχή όπου τα ψηφιακά εργαλεία είναι ο κανόνας στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμείς δεν μπορούμε ακόμη να τα αξιοποιήσουμε για την αντιμετώπιση του γνωστού προβλήματοςτης φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής.Επιλέγεται ένας οριζόντιος τρόπος που, μάλιστα κατά την άποψή μου, είναι “χάδι” για τους μεγάλους φοροφυγάδες και βάρος για τους αδύναμους ελεύθερους επαγγελματίες» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατά την εναρκτήρια εισήγησή του.
«Δεν κρυβόμαστε από την πραγματικότητα. Υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αλλά πρέπει να βρούμε έναν τρόπο σύγχρονο, δίκαιο, αντικειμενικό» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην φοροδιαφυγή.
«Θέλω να θυμηθούμε τι είχε γίνει πριν τις εκλογές, όταν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για φορολόγηση του μεγάλου πλούτου βρέθηκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης και μιντιακών βραχιόνων, επικρίνοντάς μας για “φοροκαταιγίδα” και“φορομπηχτική πολιτική”, ενώ επί της ουσίας προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο τη φοροδιαφυγή, αλλά και να φορολογήσουμε με έναν δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο τον μεγάλο πλούτο ώστε να υπάρχουν έσοδα για να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
«Πυξίδα για τις φορολογικές μας προτάσεις είναι εργαλεία που έχουν φέρει αποτέλεσμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι καινοτομίες οι οποίες υποκρύπτουν την ιδεοληψία να μην πληρώσουν οι ισχυροί είτε μέσω της φοροδιαφυγής είτε μέσω της φοροαποφυγής είτε μέσω φορολογικών παραδείσων. Το 8% των εταιρικών κερδών στην Ελλάδα χάνονται, γιατί είναι σε φορολογικούς παραδείσους»τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Αναφερόμενος στη δομή των φορολογικών εσόδων, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι «το 60% προκύπτει από άδικους έμμεσους φόρους» εφιστώντας την προσοχή ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία «όπου η ακρίβεια καλπάζει, το εισόδημα των πολιτών ροκανίζεται και η εν λόγω φορολογική δομή δείχνει πόσο άδικη και ατελέσφορη είναι».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















